// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Dorthe Kvist: Bliv ven med din have
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Havebog

Dorthe Kvist: Bliv ven med din have

Skrevet af den 17. april 2012 – 20:44Ingen kommentarer

De første mælkebøtter blomstrer i min have. Jeg glemmer lidt fra år til år, hvor meget arbejde der kan være med sådan en have, og jeg tænker på, om det ikke er i år, jeg virkelig laver en plan og bliver ven med min have!

Inspiration til at lave min brakmark om til en skøn oase, finder jeg nemt i Dorthe Kvists nye lækre bog: ”Bliv ven med din have”. Dorthe fortæller om sin egen passion for havearbejde efter mange år i den hektiske modebranche og hvordan hun kan skabe en have, udfra det samme udgangspunkt som at skabe en tøjkollektion: Hvem er haven til? Hvilke behov skal den opfylde? Hvad skal den udtrykke?

Bogen er delt ind i afsnit med forskelligt indhold fx Den spiselige have – med urter, bær, frugttræer, kompost m.m. Den blomstrende have – med smukke bede, stauder og sommerblomster. Den sjove have med idéer til børn og dyr. Ind imellem afsnittene finder du også små opskrifter med brombær, ribssaft og rabarberkage.

Man fornemmer straks, at Dorthe Kvist er vant til at arbejde med farver, former og tendenser for bogen er fyldt med lækre fotos og man får lyst til at bladre og læse i den.

Jeg kan rigtig godt lide den måde de enkelte afsnit er skrevet på, med en kort intro og en gennemgang af udvalgte planter. Til de enkelte planter hører også et afsnit med: Hvorfor? Og Hvordan? Det virker overskueligt og lige til.

Når mælkebøtterne står tæt, kan det være godt at tænke på at havearbejde har en beroligende og afslappende virkning. Man bliver groundet, falder til ro. Så Dorthes opfordring er, at alle skal skabe deres eget uderum – på gesimsen, i baggården, på altanen eller i haven.

Dorthe Kvist, Bliv ven med din have – en manual til dit uderum, Lindgardt og Ringhof, 230 sider, 2012

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.