// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Michel Roux: Kunsten at lave sauce
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Mad og drikke

Michel Roux: Kunsten at lave sauce

Skrevet af den 5. september 2011 – 20:06Ingen kommentarer

Michel Roux er en garvet mand i kokkefaget med to michelinrestauranter på samvittigheden plus adskillige kogebøger. Hans populære bog om at lave sauce er nu endelig blevet oversat til dansk, og det er særdeles besnærende med alle de lækre saucer, consommeer, chutneyer, kryddersmørvarianter, dessertsaucer, osv. Her er snart sagt en opskrift på alt hvad hjertet kan begære som flydende akkompagnement til en hvilken som helst del af et måltid.

Her er masser af opskrifter på franske klassikere som hollandaise og bernaise, beurre blanc og bechamelsauce. Desuden er her masser af vinaigretter og coulissaucer og andet godt fra det franske køkken. Men her er også gode muligheder for at bevæge sig lidt væk fra det klassiske franske med saucer og salsaer indeholdende lidt mere eksotiske ingredienser som kokos, chili og ananas, eller hvad med en buccaneer´s sauce med banan og hindbæreddike? Det lyder tilpas aparte til at det må prøves. Og hvis det anbefales af en michelinkok kan det vel ikke være andet end godt.

Bogen er velillustreret, og ikke bare med lækre billeder af saucer der bliver hældt over et stykke fisk eller lam eller andet godt. Her er også illustrerede instrukser til nogle af de lidt sværere opskrifter, så der er gjort noget for at føre brugeren helskindet igennem opskrifterne. Ord og metoder er forklaret i starten af bogen. Derudover er der ved hver opskrift en angivelse af hvordan og til hvad den pågældende sauce kan serveres. Det afspejles også i et register bagerst i bogen, hvor der er lavet en liste over hvilke saucer, der går til hvad. Det kan være en stor hjælp, hvis man ikke lige kan visualisere en kombination selv.

Alt i alt er Kunsten at lave sauce en rigtigt god grundbog i saucer af enhver slags, som langt de fleste vil kunne have glæde af at have i køkkenet.

Michel Roux, Kunsten at lave sauce, Nyt Nordisk Forlag, August 2011,304 sider.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.