// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Andreas og Thomas Harder: Cucina Italiana
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Mad og drikke

Andreas og Thomas Harder: Cucina Italiana

Skrevet af den 1. september 2011 – 20:54Ingen kommentarer

Hvad tænker du på når du tænker på Italien? Den første tanke har noget at gøre med mad, ikke? Pizza og pasta og måske tiramisu? Det er der ikke noget at sige til, for italienerne har været rigtigt gode til at bruge mad som reklame for deres land. Og det med rette.

Italien har dog meget mere og andet at byde på end bare pizza og pasta, selvom de to ting absolut også har deres berettigelse i repertoiret. Brødrene Andreas og Thomas Harder giver med kogebogen Cucina Italiana et bud på hvad det italienske køkken består i, med afsæt i blandt andet deres mange rejser for at besøge deres italienske mors familie i landet og en generel interesse for landets mad.

Brødrene kommer vidt omkring i Italien, med opskrifter på stort og småt, både på noget af det lidt krævende og på noget af det næsten uimponerende simple, som italienerne excellerer i og altid får til at smage fantastisk. Her er opskrifter på antipasti til at starte måltidet og på det søde til at afslutte det og så selvfølgelig på alt der imellem. Her er endda et par opskrifter på likør til at fuldende måltidet. Og inspirationen kommer både fra familiens køkken, fra rejser i Italien og fra gamle italienske kogebøger. Bogen er således utroligt omfattende i bredden af sine opskrifter, da den når gennem hele spektret af måltidet og tager både gammelt og nyt, stort og småt, med.

Derudover er bogen flot, den er stor og velillustreret og kan på det nærmeste få en plads som coffee table bog. Et enkelt minus ved nogle af opskrifterne er dog, at de ikke alle steder virker gennemarbejdede nok til at selv den uerfarne forstår, hvad det er der skal gøres. Det er som om at der hist og her mangler et par trin eller angivelser. Men den nogenlunde habile hjemmekok vil nok godt kunne regne hensigten ud alligevel. Bogens bredde i opskrifterne og appellerende udseende gør den bestemt værd at overveje.

Andreas og Thomas Harder: Cucina Italiana, Gyldendal, August 2011

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.