// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » David Oliver Fischer: Hos Fischer – Italiensk mad i danske gryder
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Mad og drikke

David Oliver Fischer: Hos Fischer – Italiensk mad i danske gryder

Skrevet af den 21. februar 2011 – 21:11Ingen kommentarer

Det er sjovt med italiensk mad, det er ofte så grundlæggende simpelt, at opskrifterne nemt kan virke sådan lidt undervældende. Kun erfaringen fortæller en, at slutresultatet alligevel smager blændende. Når man eksempelvis støder på en opskrift, der kun gør brug af spaghetti, smør, ost, salt og peber, så bliver man let lidt skeptisk. Det må komme an på en prøve, tænker man. Så man kaster noget spaghetti i en gryde, griber peberkværnen og hiver smørret og osten ud af køleskabet. Et kvarter senere er al skepsis forsvundet som dug for solen, sammen med spaghettien.

Ovennævnte opskrift kan findes i kogebogen fra restauranten Hos Fischer, som ligger på Østerbro i København. Den har siden sin åbning i 2007 fået stor ros for sin fortolkning af det italienske køkken, tilsat noget så usædvanligt som dansk værtshusstemning. Spøjs blanding kunne man tænke, men det fungerer efter anmeldelserne at dømme ret udmærket – uprætentiøs mad koblet med en uhøjtidelig stemning. Og nu er det så muligt for både stamgæster på Hos Fischer, og folk der gerne ville være stamgæster på Hos Fischer, at efterligne maden derhjemme.

Bogen er veltilrettelagt, der er én opskrift per side, og der er billeder til hver opskrift. Enkelt og overskueligt. Ikke alle opskrifterne er så hurtigt tilberedt som den tidligere nævnte med spaghetti, men de fleste af rettere er ret enkle at lave. Det er heller ikke alle steder at retterne er klassisk italienske – det er jo også danske gryder, vi har med at gøre her – så her og der skinner Fischers eget twist igennem. Det bliver dog aldrig decideret uitaliensk. Så står man og mangler en lettilgængelig italiensk kogebog, er Hos Fischer et godt bud.

David Oliver Fischer, Hos Fischer – Italiensk mad i danske gryder, 184 sider, Politikens Forlag, Februar 2011.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.