// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Fernando Signorini: Min ven Diego
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Biografi, Sport

Fernando Signorini: Min ven Diego

Skrevet af den 14. august 2024 – 05:37Ingen kommentarer

Der har altid og vil nok altid være evige diskussioner om, hvem verdens bedste fodboldspiller gennem tiderne er eller var. I disse år er det en kamp mellem portugisiske Ronaldo og argentinske Messi. Og meget fortjent. Fodbolden er i dag blevet så beskyttet og tilpasset typer som disse to tekniske giganter, at duellen ikke kan stå mellem andre. Men der var også en tid før. En tid, hvor banerne var ujævne, træningsmetoderne var helt anderledes, og hvor dygtige spillere var mål for alle tænkelige ulovligheder med de mange skader til følge. Det var i de dage, hvor Diego Maradona formåede det, der ikke burde være muligt.

Der er udkommet en lang række bøger om Diego Armando Maradona. Den eneste spiller, der stort set vandt et VM alene, da han i 1986 i Mexico førte sit Argentina frem til sejr på 3-2 over Vesttyskland. Han er den eneste spiller, der er taget til et nedrykningstruet hold i Italien og har bragt mesterskaber til byen – to ’Scudetti’ i 1987 og 1990 samt UEFA-cup’en i 1989. De mange ustyrlige angreb på hans fysik gjorde det nødvendigt for ham ad flere omgange at genopfinde sin måde at spille fodbold på. Men lige meget hvad de gjorde ved ham, og lige meget hvor mange gange han måtte ændre spillestil, endte han altid med at blive bedre end alle andre.

Bogen ”Min ven Diego” er skrevet af manden, der fra 1983 til 1994 var Maradonas personlige træner. På den måde er det den mest ærlige og fascinerende bog om den nu afdøde fodboldspiller, jeg nogensinde har læst.

Vi kommer langt, langt ind bag facaden og de mange imponerende gerninger, Maradona viste på fodboldbanerne, og vi kommer også ind bag de mange dumheder, den plagede spiller begik. Men mest af alt får vi en forståelse for den kolossale forskel, der er på, hvordan fodbold var for blot 30 år siden, og hvordan den er i dag.

Jeg var kæmpe fan af Maradona. Det, han begik på banen, var overmenneskeligt. Derfor betyder denne bog noget ekstra for mig. Og når den er skrevet så godt, og vi får så meget ’insight’, så er det en gave, der bliver ved med at give.

Fernando Signorini: ”Min ven Diego”, Forlaget Memoris, 390 sider, på dansk ved Michael Jepsen, udkom juli, 2024

Læs også:
Diego Armando Maradona: Mit VM – Mexico 1986

Paolo Castaldi: Guds hånd – Diego Armando Maradona

Christian Nørgaard Larsen: Halvguderne – 100 år I italiensk fodbold

Der er lukket for kommentarer.