// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Adam og James Price: Spise med Price sæson 2
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Mad og drikke

Adam og James Price: Spise med Price sæson 2

Skrevet af den 9. december 2010 – 07:28Ingen kommentarer

De fleste danskere er allerede godt bekendt med d´herrer Price og deres tv program Spise med Price på DR. Men for det tilfældes skyld, at der er nogle få tilbage, som endnu ikke er bekendt med konceptet, kommer her lige en introduktion.

’Spise med Price’ er på kort tid på det nærmeste blevet et begreb i sig selv indenfor dansk tv og kogekunst. Det føres an af brødrene Adam og James Price, som er sønner af skuespillerinden Brigitte Price (Søs i Far til fire-filmene) og skuespilleren og madelskeren John Price. Far Price forfattede i 1973 bogen Spise med Price, så fra det fædrene ophav stammer således både brødrenes interesse for mad og deres indgangsvinkel til programmet.

I DR programmet laver de to brødre mad af forskellig art i lillebror Adam Prices sommerhus. Retterne er mestendels klassiske, gerne med et fransk islæt, men her gås heller ikke af vejen for lidt mormormad og en omgang chili con carne. Programmets popularitet skyldes i høj grad de to brødres underholdende samspil på skærmen og ikke mindst deres efterhånden berygtede storforbrug af smør og fløde.

Sæson 2 af programmet er nu udkommet på bog, sådan næsten bogstaveligt talt. Bogen er en ret præcis gengivelse af programmets anden sæson, dog med en del flere opskrifter og flere, længere historier end hvad programmerne indeholder. Man kan vel sige, at bogen er en mere dybdegående version af programmets anden sæson, men i det store hele er det her, som forventet, tv på bogform.

For bogen er ligesom programmet delt ind under de sendte afsnit, med opskrifter delt op af historier om stort og småt, fortalt af de to brødre. Det fungerer noget bedre på tv end det gør på bog. Det skal ikke forstås sådan, at opskrifterne er dårligere end på tv – det er de samme opskrifter, plus det løse -, eller at historierne er kedeligere – slet ikke, de er næsten bedre i bogen, fordi de får bedre plads. Men charmen fra tv træder ikke helt så godt frem. Måske fordi samtlige afsnit serveres på én gang, frem for at man som på tv får ét afsnit om ugen. I bogen får man alt smørret og al fløden serveret på én gang, det er lidt meget. Det hjælper heller ikke på det, at bogen er bygget op så alt står ud i én køre. Det virker lidt rodet og får præsentationen af både historier og opskrifter til at fremstå lidt tilfældig, på trods af inddelingen i afsnit. Det kunne man sagtens have gjort mere ud af, især med en udgiver som DR i ryggen.

Summa summarum, er man rigtigt glad for tv-serien og interesseret i at få historierne fra programmerne præsenteret mere i dybden, er det oplagt at købe bogen. Ellers kan man nok godt lade sig nøje med at gå ind på DR´s hjemmeside og gense afsnittene eller hente opskrifterne derfra.

Adam og James Price, Spise med Price sæson 2, Forlaget Lindhardt og Ringhof, November 2010

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.