// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Liv Mørk: Falken og falkoneren
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Krimi

Liv Mørk: Falken og falkoneren

Skrevet af den 2. januar 2009 – 00:09Ingen kommentarer

Sjældent bliver man præsenteret for så rendyrket kynisne og ondskab som i “Falken og falkoneren”. Hvor det, der driver personerne, er jagt på mennesker. Den type jagt, hvor byttet løber og jægeren følger efter med gevær.

“Falken og falkoneren” er andet bind i krimiserien om den københavnske kriminalassistent Emily Zakkariasen og hendes blinde far aflytningseksperten Zak. Selvom hovedpersonen er en kvinde, synes jeg dog ikke, at bogen kan katagoriseres som en femikrimi – hvilket den heller ikke er blevet lanceret som. I modsætning til tidens femikrimier fylder Emily Zakkariasens privatliv nemlig ganske lidt i fortællingen.

Det der derimod fylder i bogen er opklaringen af et mord. Et mord på en mand med østeuropæiske træk, en tatovering samt én lilletå. En tilfældig kvinde finder ham døende udenfor sin dør og herfra ruller historien.

Hvis det ikke var fordi, at jeg på bogens omslag havde læst om, at “sporene fører mod en international gruppe af aristokrater og industrifyrster, der har indgået en pagt, og nu behandler menneskeliv som var de affald” er jeg usikker på om jeg havde fattet, hvad handlingen mere konkret går ud på.

På bogens omslag er der et klistermærke med en “invitation til jagt”, hvor hensigten er, at læseren via sms skal modtage beskeder fra personer i bogen og på den måde komme nærmere en opklaring af hvordan det hele hænger sammen. Begejstret over ideen tilmeldte jeg mig straks servicen, og modtog også umiddelbart efter en bekræftelse på tilmeldingen. Her flere dage senere venter min mobiltelefon imidlertid fortsat på sms´er. Øv – ideen lød ellers spændende og nytænkende. Og ja, jeg har tilmeldt mig én gang til – uden resultat.

Bogen er såmænd udemærket, men desværre ikke helt på niveau med mange af tidens andre krimier. Andre anmeldere har dog rost bogen, men det ærger mig at flere passager måttes læses et par gange på grund af et til tider knudret sprog.

Bag pseudonymet Liv Mørk gemmer sig forfatteren Merete Pryds Helle. Det står dog ikke helt klart for mig, hvorfor hun vælger at skrive under pseudonym og samtidig give sig til kende.

Liv Mørk, Falken og falkoneren, Lindhardt & Ringhof, Oktober 2008, 296 sider.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.