// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Peter H. Fogtdal: Klokketårnet i Piacenza
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman

Peter H. Fogtdal: Klokketårnet i Piacenza

Skrevet af den 29. marts 2024 – 05:28Ingen kommentarer

Jeg ved ikke, om jeg for sent er ankommet til Peter Fogtdals forfatterskab. Det er meget muligt. Den tidligere DR-vært og i dag flittige forfatter har en helt særlig stil, som jeg med det samme rigtig godt kan lide – også selvom ”Klokketårnet i Piacenza” er min første bog af Fogtdal. Jo jo, forfatteren er en skæg type, men hør bare, hvad du får, hvis du giver ham lidt plads.

Og plads er du nødt til at give Fogtdal. I dette tilfælde er det pladsen til hans faste overbevisning om, at reinkarnation er et faktum. Kan du nyde bogen, selvom du ikke er enig med ham? Ja, sagtens. Men du skal give ham mulighed for at fortælle om det og muligvis også hans forsøg på at overbevise sine læsere om sandheden i det synspunkt. Gør du det, bliver bogen ekstremt underholdende.

Titlen på bogen refererer nemlig til én af Fogtdals forfædre, der kastede sig ud fra toppen af klokketårnet. Det kan nu sagtens være et faktum, der står uafhængigt af hans tro på reinkarnation, men oplysningen får han i ’en samtale’ med Lucrezia, der fortalte om sin elskedes voldsomme død – altså ligeledes en forfader og i dette tilfælde et spøgelse.

Tror du på reinkarnation, ja, så kører du bare på og lapper det hele i dig. Underholdningen er sikret.

Fogtdal skriver rigtig godt. Hans humor er direkte, og hans betragtninger er fængslende. Og emnet for bogen er såmænd relevant nok. Han er simpelthen på jagt efter sin identitet. Gennem hele bogen forsøger han at finde ud af, hvem han egentlig er, og hvor han stammer fra. Og der er, vi kommer igennem hans liv, både i Danmark og i dag, hvor han bor i Portland i Oregon på den amerikanske vestkyst. Men Fogtdals rejse begyndte lang tid før. Han har rødder i Syrien, i Israel, i Marokko, i Frankrig, Portugal og heldigvis også i Italien, for han elsker støvlelandet mere end noget andet land i verden.

Han tager os ganske detaljeret gennem flere af de DNA-tests, han har fået lavet, både i Danmark og USA, og gennem de ret forskellige svar møder vi så også nogle af hans forfædre.

Min anbefaling er, at du køber ind på præmissen. Accepter hans opfattelse af reinkarnation som et uomtvisteligt faktum, og nyd så hans flotte fortælling til fulde. Hvad du så end selv måtte mene, er egentlig sagen uvedkommende. Men den bedste læseoplevelse får du ved at se historien, som Fogtdal fortæller den. Og det. Er rigtig godt.

Peter H. Fogtdal: ”Klokketårnet i Piacenza”, Forlaget Falco, 281 sider, udkom februar, 2024

Læs også:
Peter H Fogtdal: Det store glidefald

Henrik Widell: Reinkarnatørerne – Skumringsild

Natalia Ginzburg: Familieleksikon

Der er lukket for kommentarer.