// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Henrik Widell: Reinkarnatørerne – Skumringsild
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Fantasy

Henrik Widell: Reinkarnatørerne – Skumringsild

Skrevet af den 29. september 2018 – 07:28Ingen kommentarer

Tom Lander er en af reinkarnatørerne, men det ved han ikke. Det lærer han først gradvist, da Emely – hans sjælefrænde og eneste ene – vækker ham. Det vil sige, at han bliver bevidst om sine tidligere liv. Reinkarnatørerne er en slags anormaliteter – tænk Neo fra Matrix-universet. De er hævet over naturens grænser, og afhængig af i hvor høj grad de har ophævet deres mentale barrierer, er de i stand til at bøje naturvidenskabens love. Men de er ikke hævet over den menneskelige egoisme og stræben efter magt, og snart står Tom og Emely over for en stor trussel, en af de stærkeste reinkarnatører i verden.

Selve plottet er fint og spændende. Det går dog kun langsomt frem med at blive ført ind i den overnaturlige del af historien. Det giver noget opbyggende spænding, men man kan også sidde efter 120+ sider og undre sig over, hvornår Tom Landers øjne bliver åbnet for sandheden. Der skal dog gå lidt endnu, før læseren og Tom selv bliver introduceret fuldstændigt for dette.

Til gengæld er Widell god til at opbygge plottet med detaljer i både handling og personligheder, som går igen i handlingen på en naturlig måde. Det giver en behagelige og glidende læseoplevelse.

Der sker en udvikling i handlingen, hvor det ikke længere minder om en amerikansk high schoolfortælling, men der skridt for skridt kommer mere brutale hændelser. Før eller siden opdager man – måske – en reference til en film, en kultklassiker efter min mening, hvor nogle af de brutale elementer får en ekstra mening.

Der er nogle små pointers og hints indimellem, hvor fortælleren direkte kommenterer på kommende udfald i stedet for at lade forløbet udspille sig. Det er jeg ikke fan af, men jeg har også en stærk antipati mod spoilers af enhver art.

Jeg kan godt lide den konstante hentydning til romersk historie; måske er det mest af alt en personlig præference? Det giver dog en helhedsfølelse, der går gennem hele romanen.

Konceptet med reinkarnatørerne er spændende, og personerne er sympatiske, så hvis man kan lide fantasy og reinkarnation, er der noget at komme efter her.

Skumringsild er Henrik Widells debutroman, der udkom på svensk i 2017, og der skal efter sigende være planlagt to bind mere i serien.

Henrik Widell: Reinkarnatørerne – Skumringsild, 2018, Forlaget DreamLitt, 359 sider.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.