// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Jennifer Lynn Barnes: The Brothers Hawthorne
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Amerikansk, Roman, Spænding, Young adult

Jennifer Lynn Barnes: The Brothers Hawthorne

Skrevet af den 27. oktober 2023 – 06:42Ingen kommentarer

Hvis du ikke har læst de tre første bøger i Jennifer Lynn Barnes serie om familien Hawthorne, så bliver denne fjerde i rækken ikke let at forstå. Har du til gengæld læst den, kan du godt glæde dig til en rutchebanetur ud over det sædvanlige med action og spænding fra stort set start til slut.

Når jeg lige er kommet mig over, at dette er en fjerde bog i en trilogi (!!!), så kan jeg kun glæde mig over, at Barnes med stor sandsynlighed selv er blevet overrasket over succesen fra de første bøger og glæden ved, at handlingen har kunnet inspirere hende til en lang række yderligere fortællinger om den fascinerende familie Hawthorne. For det her er bare grundlæggende superunderholdende og herlig læsning.

De fire Hawthorne-brødre og Avery, pigen, der har arvet deres bedstefars formue, er igen centrum for handlingen. Men allerede kort inde i bogen forstår vi, at vi denne gang især skal høre om to af brødrene, nemlig Grayson og Jameson. Og netop de to brødre har en baggrund, der lokker læserne med ind i fortællingen.

Grayson voksede op i den tro, at han var hovedarving til bedstefarens milliarder. Han har fra barnsben af lært, at familien altid kommer først, og nu er hans halvsøster i problemer. Så selvom han nu ikke længere står til at arve de mange penge, tager han helt naturligt afsted for at hjælpe hende med at løse problemerne.

Jameson elsker at spille. Lige siden de var små, har alle brødrene elsket at lege og spille og løse gåder og opklare mysterier. Da hans far pludselig dukker op og beder ham om en tjeneste, må han tage til London og deltage i et spil, han aldrig før har spillet, og med konsekvenser større end nogensinde.

Men hvor meget er de to brødre villige til at satse på at løse deres opgaver? Og hvordan kan de to andre brødre samt Avery, der har arvet hele formuen, på bedste vis hjælpe dem.

Der er ingen tvivl om, at vi allerede ’er på vej ud af byen’, om man så må sige. Udtrykket stammer fra et begreb fra tv-seriernes verden. Når en ny serie bliver skabt, er der altid en indledende episode, hvor man får testet figurerne af et lukket publikum. Ting bliver ændret, figurer slebet til, handlingen skarpere, og så er man klar til at lave sin ’pilot’. Den bliver vist for et større publikum, og fanger den folks opmærksomhed og lover succes, skyder man oftest de første 4-5 afsnit, så man er klar, når serien bliver solgt og/eller kommer på tv. Men er den grundlæggende fortælling lidt får svag, kan man oftest mærke det, at handlingen allerede i afsnit 7-8-9 tager os ’ud af byen’ – væk fra seriens normale omgivelser. Man bruger udtrykket, fordi det er et tegn på desperation, og at det er svært at finde på så mange fortællinger i de givne rammer, hvilket aldrig er godt for en series holdbarhed.

I denne fjerde bog bevæger vi os altså ud af byen, når Jameson tager til London. Men det virker, og det holder. Og de mange fortællinger fra nutiden blandet med flashbacks fra fortiden giver bogen en herlig balance. Jeg må sige, at jeg er ganske begejstret – også selvom målgruppen nok er lidt yngre end jeg. Aftalen om tv-serien er allerede underskrevet, og jeg glæder mig faktisk til at se, hvad de kan få ud af den.

Barnes skriver rigtig godt. Så selvom handlingen til tider godt kan synes at være meget målrettet et yngre publikum, så bliver vi hjulpet med på vejen af fortællestilen. Og du kan sagtens argumentere for, at der også er en vis målretning mod mere klassiske læsere, når vi i handlingen bevæger os i samfundenes højere lag og skal høre om traditioner og særlige forhold mellem institutioner.

Og så kan det godt være, det bare er mig, men bogen i hardback kommer med imprægnerede omslag og farvekoordinerede sidekanter. Det er bare lækkert hele vejen igennem.

Barnes producerer lystigt. Så vil du med på vognen, så er det snart tid. Du kommer ikke til at kede dig.

Jennifer Lynn Barnes: ”The Brothers Hawthorne”, Forlaget Gutkind, 480 sider, på dansk ved Amalie Harder Hesel, udkom august 2023.

Læs også:
Jennifer Lynn Barnes: The Inheritance Games

Jennifer Lynn Barnes: The Hawthorne Legacy – Testamentet

Jennifer Lynn Barnes: The Final Gambit

Der er lukket for kommentarer.