// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser p√• nettet » Jennifer Lynn Barnes: The Brothers Hawthorne
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Amerikansk, Roman, Sp√¶nding, Young adult

Jennifer Lynn Barnes: The Brothers Hawthorne

Skrevet af den 27. oktober 2023 – 06:42Ingen kommentarer

Hvis du ikke har l√¶st de tre f√łrste b√łger i Jennifer Lynn Barnes serie om familien Hawthorne, s√• bliver denne fjerde i r√¶kken ikke let at forst√•. Har du til geng√¶ld l√¶st den, kan du godt gl√¶de dig til en rutchebanetur ud over det s√¶dvanlige med action og sp√¶nding fra stort set start til slut.

N√•r jeg lige er kommet mig over, at dette er en fjerde bog i en trilogi (!!!), s√• kan jeg kun gl√¶de mig over, at Barnes med stor sandsynlighed selv er blevet overrasket over succesen fra de f√łrste b√łger og gl√¶den ved, at handlingen har kunnet inspirere hende til en lang r√¶kke yderligere fort√¶llinger om den fascinerende familie Hawthorne. For det her er bare grundl√¶ggende superunderholdende og herlig l√¶sning.

De fire Hawthorne-br√łdre og Avery, pigen, der har arvet deres bedstefars formue, er igen centrum for handlingen. Men allerede kort inde i bogen forst√•r vi, at vi denne gang is√¶r skal h√łre om to af br√łdrene, nemlig Grayson og Jameson. Og netop de to br√łdre har en baggrund, der lokker l√¶serne med ind i fort√¶llingen.

Grayson voksede op i den tro, at han var hovedarving til bedstefarens milliarder. Han har fra barnsben af l√¶rt, at familien altid kommer f√łrst, og nu er hans halvs√łster i problemer. S√• selvom han nu ikke l√¶ngere st√•r til at arve de mange penge, tager han helt naturligt afsted for at hj√¶lpe hende med at l√łse problemerne.

Jameson elsker at spille. Lige siden de var sm√•, har alle br√łdrene elsket at lege og spille og l√łse g√•der og opklare mysterier. Da hans far pludselig dukker op og beder ham om en tjeneste, m√• han tage til London og deltage i et spil, han aldrig f√łr har spillet, og med konsekvenser st√łrre end nogensinde.

Men hvor meget er de to br√łdre villige til at satse p√• at l√łse deres opgaver? Og hvordan kan de to andre br√łdre samt Avery, der har arvet hele formuen, p√• bedste vis hj√¶lpe dem.

Der er ingen tvivl om, at vi allerede ‚Äôer p√• vej ud af byen‚Äô, om man s√• m√• sige. Udtrykket stammer fra et begreb fra tv-seriernes verden. N√•r en ny serie bliver skabt, er der altid en indledende episode, hvor man f√•r testet figurerne af et lukket publikum. Ting bliver √¶ndret, figurer slebet til, handlingen skarpere, og s√• er man klar til at lave sin ‚Äôpilot‚Äô. Den bliver vist for et st√łrre publikum, og fanger den folks opm√¶rksomhed og lover succes, skyder man oftest de f√łrste 4-5 afsnit, s√• man er klar, n√•r serien bliver solgt og/eller kommer p√• tv. Men er den grundl√¶ggende fort√¶lling lidt f√•r svag, kan man oftest m√¶rke det, at handlingen allerede i afsnit 7-8-9 tager os ‚Äôud af byen‚Äô ‚Äď v√¶k fra seriens normale omgivelser. Man bruger udtrykket, fordi det er et tegn p√• desperation, og at det er sv√¶rt at finde p√• s√• mange fort√¶llinger i de givne rammer, hvilket aldrig er godt for en series holdbarhed.

I denne fjerde bog bev√¶ger vi os alts√• ud af byen, n√•r Jameson tager til London. Men det virker, og det holder. Og de mange fort√¶llinger fra nutiden blandet med flashbacks fra fortiden giver bogen en herlig balance. Jeg m√• sige, at jeg er ganske begejstret ‚Äď ogs√• selvom m√•lgruppen nok er lidt yngre end jeg. Aftalen om tv-serien er allerede underskrevet, og jeg gl√¶der mig faktisk til at se, hvad de kan f√• ud af den.

Barnes skriver rigtig godt. S√• selvom handlingen til tider godt kan synes at v√¶re meget m√•lrettet et yngre publikum, s√• bliver vi hjulpet med p√• vejen af fort√¶llestilen. Og du kan sagtens argumentere for, at der ogs√• er en vis m√•lretning mod mere klassiske l√¶sere, n√•r vi i handlingen bev√¶ger os i samfundenes h√łjere lag og skal h√łre om traditioner og s√¶rlige forhold mellem institutioner.

Og så kan det godt være, det bare er mig, men bogen i hardback kommer med imprægnerede omslag og farvekoordinerede sidekanter. Det er bare lækkert hele vejen igennem.

Barnes producerer lystigt. Så vil du med på vognen, så er det snart tid. Du kommer ikke til at kede dig.

Jennifer Lynn Barnes: ‚ÄĚThe Brothers Hawthorne‚ÄĚ, Forlaget Gutkind, 480 sider, p√• dansk ved Amalie Harder Hesel, udkom august 2023.

Læs også:
Jennifer Lynn Barnes: The Inheritance Games

Jennifer Lynn Barnes: The Hawthorne Legacy ‚Äď Testamentet

Jennifer Lynn Barnes: The Final Gambit

Der er lukket for kommentarer.