// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser p√• nettet » Jennifer Lynn Barnes: The Inheritance Games
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Amerikansk, Roman, Young adult

Jennifer Lynn Barnes: The Inheritance Games

Skrevet af den 7. november 2022 – 05:56Ingen kommentarer

En gang imellem sker det, at jeg f√•r en bog i h√•nden og i l√łbet af f√• √łjeblikke kan se en tv-serie eller film-serie for mig. Jennifer Lynn Barnes nye bog-trilogi, hvoraf de to f√łrste nu er kommet p√• dansk, er i den grad b√łger, der f√•r mig til at t√¶nke p√• det.

B√łgerne har efter sigende opn√•et masser af opm√¶rksomhed p√• det sociale medie TikTok, og det er is√¶r de unge, der har vist sig interesserede. Kategorien Young adult ligger ogs√• lige for, selvom det er lidt dovent. Jeg er denondefl√łjteme ikke l√¶ngere bare i n√¶rheden af at v√¶re ung, og jeg synes, ‚ÄĚThe Inheritance Games‚ÄĚ var fabelagtig.

Hele pr√¶missen er bare fed. En ung, intelligent pige, der i sin sidste tid p√• high school s√łger at opn√• s√• gode resultater, at hun kan f√• √łkonomisk st√łtte til at komme p√• universitetet, f√•r pludselig sin verden vendt p√• hovedet. Den unge Avery er nemlig p√• en liste over arvinger til Texas-milliard√¶r Tobias Hawthornes formue og bliver nu afhentet for at deltage i opl√¶sningen af testamentet. Hendes udfordring er blot, at hun ikke kender manden og ikke har skyggen af en anelse om, hvorfor hun skulle v√¶re tilt√¶nkt i hans testamente.

Men det, hun troede blot skulle v√¶re en let forvirrende tid og m√•ske endda en misforst√•else, viser sig nu at komme til at √¶ndre hendes liv drastisk. For det er uden sammenligning Avery, der arver det meste af milliard√¶rens formue ‚Äď og oven i det har han udlagt en lang r√¶kke g√•der og spor, hun sammen med Hawthornes fire forsm√•ede b√łrneb√łrn kaster sig ud i at l√łse. Men hvor sikker kan hun v√¶re p√• deres intentioner? Og hvad er egentlig meningen med det hele?

Når vi arbejder med kategorien Young adult, er det lettere at acceptere, når der er dele af en fortælling, der er brugt mindre tid og kræfter på. Det kan eksempelvis være konsekvenser og perspektiver. Vi kan i denne kategori fokusere på kernen i vores fortælling og ikke bekymre os om alt det, der sker uden om. Jeg synes faktisk, at Barnes rigtig fint har dækket den del af, da en del af fortællingen blandt andet er, at Avery skal begå sig i en verden, hvor al opmærksomheden nu er på hende, som var hun Askepot. Hun skal lære at tale med pressen og at bevæge sig i helt nye sociale lag. Det er et spændende ekstra niveau, vi får med i denne fortælling.

Men det er alle gåderne og de skjulte spor, der fletter sig ind i hinanden, der er drivkraften i bogen. Det er her, bogen bliver sjov. For mens gåderne og alle sporene driver fortællingen fremad, så har du en underliggende undringshistorie med et stort ’hvorfor’, der hænger og sitrer i hvert et bogstav på siderne, og du har et persongalleri, der er super godt gennemarbejdet, og som selv en Agatha Christie ville have været stolt af.

Jeg var fremragende underholdt og kan ikke vente med at l√¶se den n√¶ste bog ‚ÄĚThe Hawthorne Legacy‚ÄĚ i serien.

Jennifer Lynn Barnes: ‚ÄĚThe Inheritance Games‚ÄĚ, Forlaget Gutkind, p√• dansk ved Amalie Harder Hesel, 400 sider, udkom oktober 2022.

Læs også:
Stuart Turton: Arlena Hardcastles syv d√łdsfald

Jo√ęl Dicker: Mysteriet p√• v√¶relse 622

Anders de la Motte & M√•ns Nilsson: Mordene p√• √ėsterlen

Der er lukket for kommentarer.