// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Stuart Turton: Arlena Hardcastles syv dødsfald
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Krimi, Spænding

Stuart Turton: Arlena Hardcastles syv dødsfald

Skrevet af den 24. april 2022 – 06:19Ingen kommentarer

Det her er bogen for dig, der elsker et godt mysterium og en god mængde magi – eller burde jeg skrive forbandelser? For Lord og Lady Hardcastle har inviteret til maskebal på deres forsømte britiske palæ, Blackheath Manor, og spørgsmålet er, om du nogensinde slipper derfra igen.

Det er dag nummer 1, og Aidan Bishop kommer til sig selv midt ude i en skov uden at vide, hvem han er, og hvorfor han står der. Der går dog ikke længe, før han erfarer, at selvom hans hukommelse er væk, er der noget, som bestemt ikke stemmer, og han er nødt til at finde ud af, hvem han må redde og hvorfor. Han er åbenbart indlogeret på Blackheath Manor og skal deltage i en fest på årsdagen for mordet på Lord og Lady Hardcastles søn, der fandt sted for 19 år siden, og til festen deltager nøjagtigt de samme gæster, som dem der deltog for så mange år siden. Men det er ikke det værste. Det værste er, at han ved, at Lord og Lady Hardcastles datter, Arlena, vil blive myrdet – han ved bare ikke af hvem. Og det er det mysterie, han skal opklare for nogensinde at kunne slippe fra Blackheath Manor igen.

Aiden oplever dagen op til Evelyns mord otte gange, og hver dag befinder han sig i en ny krop og med en ny chance for at finde morderen. Han finder hurtigt ud af, at han må efterlade sig små hints for at gøre det nemmere for den nye kropsvært at løse gåden. Det er bare ikke så nemt, som han kunne håbe på. For han er ikke den eneste, der konkurrer om at løse gåden og slippe fra Blackheath Manor, og der er kun én, der kan slippe derfra med livet i behold.

Denne her bog var på ingen måde, som jeg havde forestillet mig. Den minder mig til dels om de bøger, jeg læste som barn, hvor man kunne vælge historiens gang, efterhånden som man læste videre – og så alligevel ikke. Denne historie har kun én retning for læseren (ikke for Aiden selvfølgelig), og selvom jeg fandt den yderst interessant i forhold til, at det er en historie, der holder dig skarp, mens du læser (for ikke at blive tabt i de mange forviklinger), synes jeg, den var lidt for langtrukken. Når det er sagt, er der et aspekt af et Agatha Christie-mysterium, som man bare MÅ løse undervejs, og Stuart Turtons sprog er bestemt interessant og velskrevet.

Stuart Turton: Arlena Hardcastles syv dødsfald, Hr. Ferdinand, oversat af Nanna Lund, 496 sider, marts 2022

Der er lukket for kommentarer.