// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Anders de la Motte & Måns Nilsson: Mordene på Østerlen
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Krimi, Spænding

Anders de la Motte & Måns Nilsson: Mordene på Østerlen

Skrevet af den 14. august 2022 – 06:06Ingen kommentarer

Jeg er simpelthen så vild med Anders de la Mottes ’Skånekvartet’, så jeg var lidt skeptisk ved tanken om, at han havde teamet op med en ny forfatter for at skrive en såkaldt puslespilskrimi. Mine tanker blev helt sikkert gjort til skamme, for parret har leveret en virkelig god spændingsroman, som ikke lod mig vige længe fra bogens sider, før jeg måtte læse videre.

Politikommissær Peter Vinston er taget på en ufrivillig sygeorlov på Østerlen i Skåne, efter han har haft nogle uheldige episoder med blackouts og svimmelhed. Her skal han for første gang i årevis deltage til sin datter Amandas fødselsdag, når hun fejrer sin 16 års fødselsdag med en fest på det mondæne slot, hvor hun bor sammen med sin mor, Christina, og papfar, Poppe. Festen er ekstremt ekstravagant efter Vinstons smag med over hundrede inviterede gæster, og der går da heller ikke længe, før han aner, at festen ikke udelukkende er for Amandas skyld. Det handler om at promovere sig selv på Østerlen, og da Poppe beskæftiger sig med investeringer, er en fest som denne en god mulighed for at gøre forretninger.

Festen går nogenlunde godt, men kort tid efter sker der et mystisk dødsfald i forbindelse med en fremvisning af et mondænt nybygget hus på Østerlen. Stjerneejendomsmægleren Jessie Anderson findes død efter fremvisningen, og Vinston bliver bedt om at hjælpe med at opklare sagen. Den lokale politibetjent Tove Esping, som ikke har erfaring med dødsfald af den karakter, er bestemt ikke glad for at få Vinston med på sidelinjen, men trods forskellighederne prøver de sammen at løse gåden. De er begge enige om, at der er tale om mord – spørgsmålet er bare, hvem der er morderen.

Mordene på Østerlen er en gennemarbejdet spændingsroman med et fedt plot. Jeg nød at lære de forskellige karakterer at kende, og jeg håber, at det ikke er sidste bog, vi får om det umage makkerpar. Har du endnu ikke stiftet bekendtskab med Anders de la Mottes forfatterskab, kan jeg varmt anbefale dig at læse Skånekvartetten. Alle historier er selvstændige, så det er ligegyldigt, hvilken du starter med.

Læs vores anmeldelser af dem her

Anders de la Motte & Måns Nilsson: Mordene på Østerlen, Modtryk, oversat af Andrea Fehlauer, 367 sider, juni 2022

Der er lukket for kommentarer.