// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Jennifer Lynn Barnes: The Hawthorne Legacy – Testamentet
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Amerikansk, Roman, Young adult

Jennifer Lynn Barnes: The Hawthorne Legacy – Testamentet

Skrevet af den 19. november 2022 – 06:06Ingen kommentarer

Med ”The Hawthorne Legacy – Testamentet” fortsætter Jennifer Lynn Barnes sin nye bog-trilogi om den unge Avery, der ud af ingenting bliver hovedarving til flere milliarder. Og tro endelig ikke, at du blot havde kradset i overfladen, da du læste bog nummer 1, ”The Inheritance Games – Arvingerne”. Det er ikke alene eventyret, men også gåderne, dramaet og den evigt pirrende handling, der fortsætter.

Der er noget næsten institutionelt over Barnes’ måde at ’fange’ læserne på. Både ”The Inheritance Games – Arvingerne” og ”The Hawthorne Legacy – Testamentet” er nærmest planlagt spænding med alle mulige og umulige veje åbnet for fortolkninger og nye opgaver og gåder oven på hinanden. På den måde er den fortsatte fortælling næsten designet til pirring, som Teletubbies var designet til alt det, børn elsker ved at se tv. Det er både skræmmende og rart.

Vi følger igen Avery, der ud af ingenting er blevet udnævnt til hovedarving til Texas-milliardær Tobias Hawthornes’ formue. Sammen med især to af børnebørnene, der selv ikke er blevet efterladt så meget, som de havde troet og håbet, leder hun efter en forklaring på, hvad hendes rolle er i den afdøde milliardærs store spil.

For hvad betyder alle de små ledetråde, der ligger spredt ud omkring hende, både i det store hus, i omgivelserne, i testamentet og selv i familiemedlemmernes navne?

Bogen hører til i kategorien Young adult, og det er let at genkende. Det er også skønt, at jeg som ældre kan identificere mig med den kategori. Så er der håb endnu. Bogen er usandsynlig velskrevet og historien er forbandet godt fortalt. Så kan de efter min mening kalde kategorien, hvad de vil.

I anmeldelsen af den første bog skrev jeg, at selv Agatha Christie ville have været stolt af denne måde at fortælle en historie på. Hverken Jane Marple eller Hercule Poirot kunne dog gøre det meget bedre end unge Avery og børnebørnene gør det i denne store opklaringssag. Med livet som indsats danser Avery som på line gennem handlingen, mens hun afklarer hvem hun kan stole på, og hvem der vil hende ondt.

Det er næsten som om, Barnes har opfundet en mere realistisk udgave af Harry Potter-universet, hvor folk omkring hovedpersonen har forskellige roller, uden at vi altid ved, hvem der har hvilke hensigter. Som i Harry Potter har vi også at gøre med en lidt fantastisk eller drømmelignende verden. Og handlingen er til tider hæsblæsende, mens du som læser også får små ’pauser’ til selv at hoppe med på detektiv-vognen.

Bogen er fremragende skruet sammen. Jeg var endnu engang meget flot underholdt og glæder mig til at læse den sidste bog i serien, når den udkommer næste år.

Jennifer Lynn Barnes: ”The Hawthorne Legacy – Testamentet”, Forlaget Gutkind, 400 sider, udkom oktober 2022.

Læs også:
Jennifer Lynn Barnes: The Inheritance Games – Arvingerne

Joël Dicker: Mysteriet på værelse 622

Anders de la Motte & Måns Nilsson: Mordene på Østerlen

Der er lukket for kommentarer.