// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Olivier Guez: En absurd og altfortærende lidenskab – Skrifter om fodbold
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Sportslitteratur

Olivier Guez: En absurd og altfortærende lidenskab – Skrifter om fodbold

Skrevet af den 16. marts 2023 – 09:34Ingen kommentarer

Igennem en længere årrække har den franske forfatter og fodboldkommentator Olivier Guez bedrevet skriverier om sin yndlingssport. Og når jeg skriver yndlingssport, så er det måske en underdrivelse. Guez har en helt igennem livsbærende passion for fodbold, og hans viden er næsten lige så imponerende som hans dyrkelse. Det kan du nu få del i og stor glæde af.

”En absurd og altfortærende lidenskab – skrifter om fodbold” er en samling af nogle af de mest fascinerende artikler og essays, Guez har begået. De strækker sig historisk helt tilbage til fødslen af moderne fodbold i både Frankrig og andre lande og frem til det skandaløse VM i Qatar. Geografisk rækker Guez også ud over Frankrigs grænser, og her stikker især hans artikel om den tyske klub RB Leipzig ud som et fremragende eksempel.

Alle skrifterne har været publiceret i forskellige medier – dog med en klar overvægt i Le Monde. Og med en poetisk tilgang og en lysende indsigt leder han os igennem forskellige stadier og diverse højdepunkter i fodboldens historie.

Du skal være i humør til disse oplevelser – og det er netop, hvad du skal forberede dig på: oplevelser. Det er ikke ren journalistisk; i hvert fald ikke i fortællingen. Men det er en ren journalistisk tilgang, han har brugt til sine skriverier. Hans research har været grundig, og hans emne- og stofopdeling er både logisk og fremragende valgt. Det er i selve skriveprocessen, at han bevæger sig ud over journalistikken.

Her får du både masser af informationer og en smuk, smuk indpakning, når Guez i et let og formfuldt sprog sætter fortællekunsten før temaet og serverer selv mudrede billeder på en velpudset sølvbakke. Er du ikke interesseret i fodbold eller har blot let interesse for sport generelt, så betyder det, at du rent faktisk kan finde masser at glædes over i denne bog. Der er både historie, perspektiver, politik og masser andet, der danner ramme om alt det, der foregår på banen. Og fremfor alt er der personligheder en masse.

At læse Guez er lidt som at dyrke sin interesse men i en let rus. Alt bliver pyntet og lidt mere interessant at se på. Det fantastiske er så, at du sidder tilbage med en følelse af, at du ved meget mere nu, end du gjorde før.

Olivier Guez: ”En absurd og altfortærende lidenskab – Skrifter om fodbold”, Forlaget Bobo, 200 sider, på dansk ved Peter Borum, udkom november 2022.

Læs også:
Olivier Guez: Driblingens lovprisning

Olivier Guez: Da Josef Mengele forsvandt

Christian Nørgaard Larsen: Halvguderne – 100 år i italiensk fodbold

Der er lukket for kommentarer.