// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser p√• nettet » Colleen Hoover: Det ender med os
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman

Colleen Hoover: Det ender med os

Skrevet af den 27. december 2022 – 06:47Ingen kommentarer

Jeg kommer til at l√¶gge mig ud med alverdens Hoover-fans nu. Men jeg forst√•r ikke begejstringen. Faktisk betragter jeg den som ukritisk og h√•bl√łst ude af trit med tiden.

Jeg synes, det er farlig litteratur for teenagepiger. Og jeg anerkender, at jeg ikke er m√•lgruppen, men jeg ville √¶rlig talt n√łdig have, at min datter l√¶ser bogen, n√•r hun bliver teenager.

Jeg kan ikke sige for meget uden at afsl√łre v√¶sentlige detaljer om bogens handling og karakterer, der ikke skal afsl√łres i en anmeldelse, men jeg synes karaktererne er d√•rlige rollemodeller, at handlingen legitimerer st√¶rk problematisk adf√¶rd og at den forh√•bentlig ikke efterlader unge piger og kvinder med indtrykket af, at s√•dan er k√¶rlighed.

Lily m√łder den unge, smukke og sexede neurokirurg Ryle. Han er selvf√łlgelig ogs√• stenrig og kan stort set give hende orgasmer med sit blik alene. Men ‚Äúnoget sl√•r sk√•r i gl√¶den‚ÄĚ, som bagsideteksten fastsl√•r. Det er gudhj√¶lpemig en underdrivelse, der vil noget. Ryle kommer med noget bagage og Lily bliver pigen, der skal ‚Äúredde‚ÄĚ hans elendige sj√¶l – en fort√¶lling, jeg troede, vi var f√¶rdige med i 2020‚Äôerne.

Her er noget af det Lily siger undervejs: ‚ÄúJeg ser en pige, der elsker sin mand og mere end noget andet gerne vil kunne hj√¶lpe ham (‚Ķ) vores k√¶rlighed er st√¶rk nok til at f√• os igennem det her‚ÄĚ.

Derudover ‚Äúoverrasker‚ÄĚ han hende p√• et tidspunkt med en lejlighed, han har k√łbt til dem. Helt √¶rligt. Er vi ikke f√¶rdige med dominerende m√¶nd, der styrer tilv√¶relsen og √łkonomien og betragter lejlighedsk√łb uden kvindens viden som en romantisk gestus? Vorherre bevares.

Der bliver dog rettet lidt op på det til sidst. Men min holdning er, at det er too little, too late og at de tusindvis af teenagepiger verden over, der har læst denne her bog bliver inspireret til det værre.

Jeg har l√¶st flere andre af Hoovers b√łger, herunder M√łrkt bedrag, Minder om ham og Det var altid dig, med forn√łjelse, men jeg kan ikke lide denne her bog.

Og s√• er der efterf√łlgeren Det begynder med os.

Colleen Hoover: Det ender med os, Lindhardt & Ringhof, juni 2019, 414 sider.

Der er lukket for kommentarer.