// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Colleen Hoover: Mørkt bedrag
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Domestic noir, Roman, Thriller

Colleen Hoover: Mørkt bedrag

Skrevet af den 11. juni 2020 – 09:00Ingen kommentarer

Det er stærkt, når litteratur er så velkomponeret, at det får dig til at tvivle på din egen dømmekraft. Sådan en oplevelse har jeg lige haft med Mørkt bedrag. Når man som læser (menneske) bliver præsenteret for en sandhed, man slet ikke betvivler, for så efterfølgende at opleve, hvordan det hele kastes op i luften igen og lander på en helt ny måde – det er vildt. Jeg havde samme oplevelse, da jeg læste Renée Knights populære Enhver lighed.

Lowen er forfatter, men uden den store succes. Hun har netop passet sin døende mor i en længere periode og har ikke fået skrevet noget, og hun er bagud med huslejen, da hendes agent kontakter hende vedrørende et tilbud. Bestsellerforfatteren Verity Crawford, der er kvinden bag en meget populær serie, skal bruge en ghostwriter til at skrive de sidste to bind i serien, da hun, ifølge sin mand, ikke er i stand til at gøre det selv.

Lowen er skeptisk over for opgaven, men føler ikke, at hun kan afvise hverken den store sum penge, hun får tilbudt for opgaven, eller Veritys (naturligvis virkelig tiltrækkende) mand Jeremy, der kort forinden deres første møde hos agenten hjalp hende med en ren skjorte, da hendes egen var indsmurt i blod, efter de begge var vidne til en mand, der blev mast ihjel under en lastbil, men de ventede for rødt. Så er vi lige som i gang!

Lowen flytter ind hos familien, der ud over Jeremy tæller Verity, der er lam og hjerneskadet efter en bilulykke, og deres søn Crew. Deres tvillingedøtre er begge døde nogle år forinden. Huset og familiens skæbne er uhyggelig, og Lowen beslutter sig for at blive færdig med sin research og gennemgang af alle Veritys noter , så hun kan komme derfra igen. Men under sin research falder hun over et selvbiografisk manuskript af Verity, som fortæller en helt anden historie end den hun har fået af Jeremy. Hvad skal hun gøre?

Historien og temaet er for så vidt ikke unikt. Jeg får associationer til både Aldrig uden dig og Kvinden mellem os, men kompositionen, plottet og den meget effektfulde og spændende pageturner-struktur med skiftende synsvinkler i kapitlerne fungerer vildt god. Jeg kan ærligt talt ikke huske, hvornår jeg sidst har læst en bog på over 300 sider på et døgns tid, men jeg kunne simpelthen ikke lægge den fra mig.

Jeg sidder også tilbage med nogle løse ender. Med skidt være med dem. Det er en virkelig underholdende og velskrevet thriller perfekt til dig, der kan lide domestic noir-genren. Og jeg har set hele spillefilmen for mine øjne, mens jeg læste. Det må blive til en film det her.

Colleen Hoover er amerikansk bestsellerforfatter og flere af hendes bøger er blevet tildelt Goodreads Choice Award for Best Romance.

Colleen Hoover: Mørkt bedrag, Lindhardt&Ringhof, oversat af Anne Brinch, 11. juni 2020, 332 sider.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.