// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Renée Knight: Enhver lighed
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Spænding

Renée Knight: Enhver lighed

Skrevet af den 18. september 2015 – 07:182 kommentarer

Det er ret betagende, hvordan en stemme kan være så troværdig, og en historie kan være så godt konstrueret, at du ikke er i tvivl om, at det er sandheden, du får fortalt. Det er lidt i familie med de interviews, du ser på tv, når naboens søn har gjort noget frygteligt. “Jamen han var sådan en god dreng, vi kan ikke tro det”, hører man naboen fortælle. Og det er samtidig lidt skræmmende, hvordan din sympati kan skifte på et øjeblik, når du finder ud af, at sandheden faktisk var en anden. Du kommer måske til at tvivle på din egen dømmekraft.

Renée Knight fik mig til at føle sådan, da jeg læste denne her bog. Historien er så godt skrevet, og den er så troværdig, at jeg aldrig havde forudset, den drejning fortællingen tager et stykke inde i bogen.

Catherine gemmer på en hemmelighed. En hemmelighed som kun hun og en afdød kender. Så da hun en dag går i gang med at læse en bog, der handler om den hemmelighed, bliver hun bange og fortvivlet. Hun er bange for, at hendes hemmelighed er ved at blive afsløret. Da hun opdager, at hendes søn også har læst bogen, bliver hun desperat efter at finde ud af, hvem det er, der er ved at afsløre fortiden og dermed ødelægge hendes familie. Hvem er det, der vil hende ondt? Og hvorfor?

Enhver lighed er en ægte page-turner, som er meget svær at lægge fra sig. Du vil så gerne vide, hvad det er for en hemmelighed, bogen gemmer på, og da det endelig afsløres, tager historien en ny drejning, som bevarer spændingen helt til det sidste.

En rigtig god læseoplevelse, som jeg vil anbefale enhver, der elsker en god spændingsroman.

Renée Knight, Enhver lighed, Hr. Ferdinand, september 2015, 335 sider.

2 kommentarer »

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.