// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Colleen Hoover: Det var altid dig
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman

Colleen Hoover: Det var altid dig

Skrevet af den 20. juni 2022 – 07:12Ingen kommentarer

Egentlig afslører titlen meget. Du kan godt regne ud, hvad denne her bog, blandt andet, handler om. Men det gør den ikke mindre interessant at læse. Jeg nød i hvert fald alle 471 sider, selvom jeg hele tiden sad med en følelse af, at jeg vidste, hvad der skulle ske.

Morgen og hendes teenagedatter Clara er hinandens modsætninger. Morgan blev gravid som 17-årig og måtte opgive sin uddannelse, mens barnets far, teenagekæresten Chris fortsatte sin uddannelse og endte som læge. Morgen vil for alt i verden ikke have Clara til at begå samme fejl.

Faderen Chris fungerer som en slags støddæmper i familien og han er forgudet af sin teenagedatter, lige som mosteren Jenny er det. Jenny er spændende og spontan og sin søsters diametrale modsætning. Men da de kommer ud for en tragisk ulykke må Morgan og Clara finde melodien alene, og det er svært for dem, og både faderen og mosteren efterlader dem i et følelsesmæssigt kaos, som de naturligvis har svært ved at navigere i.

I kapitlerne skifter synsvinklen mellem mor og datter, hvilket fungerer rigtig godt. Som læser ved vi, hvad der foregår samtidig med, at vi er vidne til misforståelser mellem mor og datter, der giver dem store udfordringer.

Jeg synes især mor-datter forholdet var interessant at læse om. Helt klassisk synes teenagedatteren, at hendes mor er forudsigelig og kedelig. Men forudsigelig er jo en afart af pålidelig, som er en ganske god egenskab for en mor. Det ved en teenagedatter bare ikke, før hun bliver ældre. Og så er historien et indblik i, hvor langt en mor er villig til at gå for at beskytte sit barn.

Det var altid dig er en virkelig sød og rørende bog, som er oplagt sommerferielæsning.

Colleen Hoover er kendt og elsket for sine Young Adult romaner og som 38-årig læser bider jeg på. Det er dejlig uforpligtende, let og livsbekræftende læsning.

De varmeste anbefalinger herfra. Den er både til os mødre, der trænger til at komme lidt længere ind i hovederne på vores teenagedøtre eller til den store teenager, som skal have en sommerferiebog.

Faktisk vil jeg opfordre dig til at give den i sommerferiegave til en teenager, som du gerne vil have til at læse – hun bliver hooked. Piger over hele verden elsker Colleen Hoover.

Hun er nemlig et ”BookTok”-fænomen, der måske får os læsere født før årtusindskiftet til at ligne spørgsmålstegn.

For selvom Colleen Hoover længe inden TikTok overhovedet fandtes var bestseller-forfatter og lå på New York Times bestsellerliste med flere af sine udgivelser, begyndte en af hendes udgivelser fra 2016, It ends with us, pludselig at sælge eksplosivt i 2020.

På en uge solgte den mere end 29.000 eksemplarer og en forlægger undrede sig over det pludselige salg og fandt ud af, at det skyldtes, at den var gået viralt på TikTok og teenagepiger verden over købte bogen.

Colleen Hoover, Det var altid dig, Lindhardt & Ringhof, maj 2021, oversat af Randi Bjerre Høfring, 417 sider.

Der er lukket for kommentarer.