// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser p√• nettet » Colleen Hoover: Det var altid dig
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman

Colleen Hoover: Det var altid dig

Skrevet af den 20. juni 2022 – 07:12Ingen kommentarer

Egentlig afsl√łrer titlen meget. Du kan godt regne ud, hvad denne her bog, blandt andet, handler om. Men det g√łr den ikke mindre interessant at l√¶se. Jeg n√łd i hvert fald alle 471 sider, selvom jeg hele tiden sad med en f√łlelse af, at jeg vidste, hvad der skulle ske.

Morgen og hendes teenagedatter Clara er hinandens modsætninger. Morgan blev gravid som 17-årig og måtte opgive sin uddannelse, mens barnets far, teenagekæresten Chris fortsatte sin uddannelse og endte som læge. Morgen vil for alt i verden ikke have Clara til at begå samme fejl.

Faderen Chris fungerer som en slags st√łdd√¶mper i familien og han er forgudet af sin teenagedatter, lige som mosteren Jenny er det. Jenny er sp√¶ndende og spontan og sin s√łsters diametrale mods√¶tning. Men da de kommer ud for en tragisk ulykke m√• Morgan og Clara finde melodien alene, og det er sv√¶rt for dem, og b√•de faderen og mosteren efterlader dem i et f√łlelsesm√¶ssigt kaos, som de naturligvis har sv√¶rt ved at navigere i.

I kapitlerne skifter synsvinklen mellem mor og datter, hvilket fungerer rigtig godt. Som læser ved vi, hvad der foregår samtidig med, at vi er vidne til misforståelser mellem mor og datter, der giver dem store udfordringer.

Jeg synes is√¶r mor-datter forholdet var interessant at l√¶se om. Helt klassisk synes teenagedatteren, at hendes mor er forudsigelig og kedelig. Men forudsigelig er jo en afart af p√•lidelig, som er en ganske god egenskab for en mor. Det ved en teenagedatter bare ikke, f√łr hun bliver √¶ldre. Og s√• er historien et indblik i, hvor langt en mor er villig til at g√• for at beskytte sit barn.

Det var altid dig er en virkelig s√łd og r√łrende bog, som er oplagt sommerferiel√¶sning.

Colleen Hoover er kendt og elsket for sine Young Adult romaner og som 38-årig læser bider jeg på. Det er dejlig uforpligtende, let og livsbekræftende læsning.

De varmeste anbefalinger herfra. Den er b√•de til os m√łdre, der tr√¶nger til at komme lidt l√¶ngere ind i hovederne p√• vores teenaged√łtre eller til den store teenager, som skal have en sommerferiebog.

Faktisk vil jeg opfordre dig til at give den i sommerferiegave til en teenager, som du gerne vil have til at l√¶se ‚Äď hun bliver hooked. Piger over hele verden elsker Colleen Hoover.

Hun er nemlig et ‚ÄĚBookTok‚ÄĚ-f√¶nomen, der m√•ske f√•r os l√¶sere f√łdt f√łr √•rtusindskiftet til at ligne sp√łrgsm√•lstegn.

For selvom Colleen Hoover længe inden TikTok overhovedet fandtes var bestseller-forfatter og lå på New York Times bestsellerliste med flere af sine udgivelser, begyndte en af hendes udgivelser fra 2016, It ends with us, pludselig at sælge eksplosivt i 2020.

P√• en uge solgte den mere end 29.000 eksemplarer og en forl√¶gger undrede sig over det pludselige salg og fandt ud af, at det skyldtes, at den var g√•et viralt p√• TikTok og teenagepiger verden over k√łbte bogen.

Colleen Hoover, Det var altid dig, Lindhardt & Ringhof, maj 2021, oversat af Randi Bjerre H√łfring, 417 sider.

Der er lukket for kommentarer.