// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Ewa Klingberg: Falske perler og brændte hjerter
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Jul, Kærlighed og romantik, Roman

Ewa Klingberg: Falske perler og brændte hjerter

Skrevet af den 1. december 2022 – 06:40Ingen kommentarer

Elsker du Ewa Klingbergs Huskvarna-serie, er du sikkert ligeså begejstret som jeg over, at der er udgivet en ny bog i serien, der på sit omslag oser af hygge og julestemning. En bog, der som sine forgængere er fuld af kærlighed, nye begyndelser og en historie på tværs af tid.

Marika har midlertidigt mistet sit job som rejseleder og er flyttet hjem til Sverige, hvor hun har lejet et sommerhus, der åbenbart huser en kat, dybt inde i de smålandske skove. Hun forsøger at bringe lidt julestemning ind i huset, men alt går galt, og efterhånden som stilheden fylder rummet omkring hende, kan Marika ikke undgå at tvivle på de valg, hun traf for så mange år siden, hvor hun valgte sin nu voksne datter fra for at leve et liv uden forpligtelser.

Da hun bliver inviteret på middag, bliver hun ved et tilfælde ledt tilbage til en fortælling fra 1800-tallet om tilblivelsen af falske perler og en ung pige, som ville gøre alt for at redde sin familie fra fattiggården. Marika har svært ved at give slip på historien, især i denne juletid hvor hun selv er begyndt at tvivle på, om hun kunne have gjort det anderledes med sin datter. Da datteren pludselig melder sin ankomst, får Marika måske en chance for at rode bod på det hele.

Falske perler og brændte hjerter er en noget anderledes roman end de tidligere Huskvarna-bøger. Karaktererne var desværre ikke så tiltalende som i de forrige to, så historien kom ikke helt ind under huden på mig, som Kræmmerfund og kærlighed for eksempel gjorde. Heldigvis får vi en fin kærlighedshistorie, som et godt modspil til den noget sørgelige historie fra 1800-tallet, så alt i alt er Falske perler og brændte hjerter en fængende og god roman, du sagtens kan føje til listen over bøger, du kan læse op til jul.

Læs også vores anmeldelser af Kræmmerfund og kærlighed og Sølvtøj og sød musik

Ewa Klingberg: Falske perler og brændte hjerter, Gads forlag, oversat af Rikke Toft Kleemann, 376 sider, oktober 2022

Der er lukket for kommentarer.