// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Ewa Klingberg: Kræmmerfund og kærlighed
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman

Ewa Klingberg: Kræmmerfund og kærlighed

Skrevet af den 2. juli 2020 – 07:44Én kommentar

Mangler du en bog fyldt med kærlighed, nye begyndelser, en masse kræmmerfund og en historie på tværs af tid til sommerens lange lyse aftener, skal du læse med her. Den svenske forfatterinde Ewa Klingberg har med Kræmmerfund og kærlighed skrevet den mest fantastiske, hjertevarme roman om en kvindes forliste ægteskab og begyndelsen på et helt nyt liv.

Felicia er blevet skilt fra forlæggeren Henrik og har overtaget deres udlejningsejendom, indeholdende deres store gamle lejlighed. Henrik har fået alle møblerne, og lejligheden er derfor rungende tom, hvilket ikke bliver afhjulpet af, at Felicia næsten ingen penge har. Et andet problem er, at hun udover at komme på fode selv skal stå for at fikse sine lejeres problemer.

Men ikke alt er ren ulykke, for bygningen huser også den gamle Ann-Marie, som altid er frisk på en køkkentrappe-snak med hjemmebagte kanelboller, og den vældig handy Petter, som meget gerne vil hjælpe med alle reparationer. Ud af det blå møder Felicia endda den flotte antikhandler Johan, som tilbyder at indrette Felicias tomme lejlighed med smukke gamle møbler – og det er i et af disse møbler, at en for længst glemt historie om en anden tid ligger gemt. En historie om Nanny, som var ung pige i huset hos en velhavende familie i midten af 1800-tallet og blev forelsket i en mand, hun ikke måtte elske.

Jeg tror simpelthen, dette må være sommerens hyggeligste bog, så leder du efter lidt læsestof til ferien, må du ikke gå glip af Ewa Klingbergs dejlige bog. Kræmmerfund og kærlighed er heldigvis kun det første bind i Husvarna-serien, som består af fem bøger, og som jeg håber på bliver oversat i en lynende fart. Den fine vekslen mellem Felicia og Nannys historier blev smukt spundet sammen i fineste Jojo Moyes-stil.

Ewa Klingberg: Kræmmerfund og kærlighed, Gads forlag, 364 sider, juni 2020

Én kommentar »

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.