// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Brian Nygaard: Uden for kategori: Dagbog fra Tour de France 2022
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Sport

Brian Nygaard: Uden for kategori: Dagbog fra Tour de France 2022

Skrevet af den 30. november 2022 – 05:47Ingen kommentarer

Har du lyst til at genopleve de fantastiske sommerdage, hvor danske Jonas Vingegaard tog alt og alle på sengen og vandt verdens mest prestigefyldte cykelløb, Tour de France? Så har du hermed fået en invitation til en reprise på første række, når den tidligere cykelrytter og pressechef Brian Nygaard serverer sin dagbog fra et af årets i særklasse mest mindeværdige sportsbegivenheder.

Etape for etape kommer vi nærmere det, der skulle ende med at blive en legendarisk sejr til Vingegaard over den rytter, stort set alle eksperter ellers havde udset til at være et af de største talenter nogensinde, nemlig Tadej Pogacar fra Slovenien. Pogacar kan stadig ende med at blive én af de mest vindende ryttere i Tour de France’s historie og måske endda i cykelsportens historie. Hans selvtillid og hans talent er fuldstændig urørligt. Men bag Vingegaard stod et helt fantastisk hold, der trods etaper med modgang endte med at blive nok til, at danskeren kunne stå øverst på podiet i Paris.

Bogen giver os tillige historier bag cykelløbet, og det er nok her, vi finder bogens største værdi. Selv en dedikeret cykelentusiast med ordet i sin magt ville kunne skrive en interessant dagbog fra le Tour, og da især når vi taler om et år, hvor de tre første etaper blev afviklet i Danmark. Men når du selv har haft begge fødder så solidt plantet i sporten som Brian Nygaard, så får du et bedre og mere interessant perspektiv.

Men Nygaard afslører også sin egen fascination for koryfæet Jørgen Leth, når han faktisk formår at formidle flere passager med tydelige strejf af lyrik. Det bliver ikke smukkere. Og jeg kan kun anbefale, at alle, der med mellemrum drømmer sig tilbage til de fantastiske sommerdage, hvor nationalfølelsen og gejsten fik et tiltrængt nøk opad, læser denne bog.

Brian Nygaard: ”Uden for kategori: Dagbog fra Tour de France 2022”, Forlaget Gyldendal, 196 sider, udkom november 2022.

Læs også:
Christoffer Stig Christensen: Mader & Leth: Sidste tour

Bastian Emil Goldschmidt: Fremad

Chris Froome: The Climb

Der er lukket for kommentarer.