// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser p√• nettet » Brian Nygaard: Uden for kategori: Dagbog fra Tour de France 2022
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Sport

Brian Nygaard: Uden for kategori: Dagbog fra Tour de France 2022

Skrevet af den 30. november 2022 – 05:47Ingen kommentarer

Har du lyst til at genopleve de fantastiske sommerdage, hvor danske Jonas Vingegaard tog alt og alle p√• sengen og vandt verdens mest prestigefyldte cykell√łb, Tour de France? S√• har du hermed f√•et en invitation til en reprise p√• f√łrste r√¶kke, n√•r den tidligere cykelrytter og pressechef Brian Nygaard serverer sin dagbog fra et af √•rets i s√¶rklasse mest mindev√¶rdige sportsbegivenheder.

Etape for etape kommer vi n√¶rmere det, der skulle ende med at blive en legendarisk sejr til Vingegaard over den rytter, stort set alle eksperter ellers havde udset til at v√¶re et af de st√łrste talenter nogensinde, nemlig Tadej Pogacar fra Slovenien. Pogacar kan stadig ende med at blive √©n af de mest vindende ryttere i Tour de France‚Äôs historie og m√•ske endda i cykelsportens historie. Hans selvtillid og hans talent er fuldst√¶ndig ur√łrligt. Men bag Vingegaard stod et helt fantastisk hold, der trods etaper med modgang endte med at blive nok til, at danskeren kunne st√• √łverst p√• podiet i Paris.

Bogen giver os tillige historier bag cykell√łbet, og det er nok her, vi finder bogens st√łrste v√¶rdi. Selv en dedikeret cykelentusiast med ordet i sin magt ville kunne skrive en interessant dagbog fra le Tour, og da is√¶r n√•r vi taler om et √•r, hvor de tre f√łrste etaper blev afviklet i Danmark. Men n√•r du selv har haft begge f√łdder s√• solidt plantet i sporten som Brian Nygaard, s√• f√•r du et bedre og mere interessant perspektiv.

Men Nygaard afsl√łrer ogs√• sin egen fascination for koryf√¶et J√łrgen Leth, n√•r han faktisk form√•r at formidle flere passager med tydelige strejf af lyrik. Det bliver ikke smukkere. Og jeg kan kun anbefale, at alle, der med mellemrum dr√łmmer sig tilbage til de fantastiske sommerdage, hvor nationalf√łlelsen og gejsten fik et tiltr√¶ngt n√łk opad, l√¶ser denne bog.

Brian Nygaard: ‚ÄĚUden for kategori: Dagbog fra Tour de France 2022‚ÄĚ, Forlaget Gyldendal, 196 sider, udkom november 2022.

Læs også:
Christoffer Stig Christensen: Mader & Leth: Sidste tour

Bastian Emil Goldschmidt: Fremad

Chris Froome: The Climb

Der er lukket for kommentarer.