// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Camilla Läckberg & Henrik Fexeus: Kult
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Krimi, Spænding

Camilla Läckberg & Henrik Fexeus: Kult

Skrevet af den 3. oktober 2022 – 06:11Ingen kommentarer

Yes, nu er den her! Den længe ventede fortsættelse til Box skrevet af krimiparret Camilla Läckberg & Henrik Fexeus i den geniale trilogi om politiefterforsker Mina Dabiri og mentalisten Vincent Walder. Og jeg lover dig, at Kult om noget kan leve op til den fremragende første bog i serien.

I bydelen Södermalm i Stockholm sker det utænkelige, da en lille dreng forsvinder fra sin børnehave. Politiet famler i blinde, men Mina opdager en forbindelse til en tidligere kidnapning med en forfærdelig afslutning og ser ingen anden udvej end igen at få hjælp fra mentalisten Vincent Walder. Han kan se ting, ingen andre kan, og Mina ved, det er et kapløb med tiden, før denne nye kidnapning også ender fatalt.

Der går heller ikke længe, før Vincent viser dem, at der er langt mere på spil end blot de to kidnapninger. Der er noget, der tyder på, at kidnapningerne har noget at gøre med en sekt, men alligevel kan Mina ikke få brikkerne til at passe sammen. Spørgsmålet er blot, om Minas chef endnu engang vil risikere indblanding fra Vincent, velvidende at de ikke kan vide, om det, han ser, er relevant for sagen. Mina ved bare, at Vincent er den eneste, der kan hjælpe dem, og så har hun manglet ham noget så gevaldigt i sit liv, siden den sidste sag de arbejdede sammen på.

Hvis du var vild med John Verdons serie om den pensionerede kriminalkommissær Dave Gurney og især bogen ’Tænk på et tal’, så bragte Kult mig i lige så høj grad den samme type vanvittige hjernevridende spænding, som Verdons serie gjorde. Vi har den ret specielle Vincent Walder, som ser mønstre og tegn, hvor ingen andre kan se dem, sammen med den ekstremt skarpe Mina Dabiri, der bestemt har sine udfordringer, og det er et perfekt match. Bøgerne er lange, men på intet tidspunkt er de for lange, og alle ender bliver perfekt bundet sammen ved afslutningen af hver bog. Jeg har intet andet end ros tilovers for denne serie, og jeg venter allerede spændt på den sidste bog i trilogien.

Camilla Läckberg & Henrik Fexeus: Kult, People’s, oversat af Louise Ardenfelt Ravnhild, 700 sider, september 2022

Der er lukket for kommentarer.