// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » John Verdon: Tænk på et tal
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Videnskab

Forside » Krimi, Roman

John Verdon: Tænk på et tal

Skrevet af den 12. oktober 2010 – 20:50Ingen kommentarer

Hører du til én af dem, der kan blive helt vanvittig af et korttrick eller en tryllekunst, fordi du simpelthen ikke kan regne ud, hvordan det tilsyneladende umulige lader sig gøre? Så er Tænk på et tal lige noget for dig!

Den pensionerede kriminalassistent Dave Gurney bliver kontaktet af en gammel studiekammerat, der har brug for hans hjælp. Studiekammeraten har modtaget et anonymt brev, hvori afsenderen beder ham om at tænke på et tal mellem et og tusind. Afsenderen afslører efterfølgende, hvilket tal han tænkte på. Umuligt? Tilsyneladende ikke. Han modtager efterfølgende breve med trusler, hvilket gør ham bange, men han er på grund af sin fortid ikke meget for at kontakte politiet, hvorfor han kontakter Dave Gurney i håbet om, at han kan løse gåden.

Her starter en hjernevridende leg, hvor der hele tiden lægges spor ud til Dave Gurney og dermed også til læseren, hvilket gør det mere og mere spændende for hver side man vender. Aldrig bliver det for detaljeret og kompliceret, og aldrig bliver det for nemt at regne ud hvad der foregår. Forfatteren har ramt den perfekte balance både hvad angår detaljegraden og tempoet hvori det afsløres hvad der foregår. Plottet er virkelig godt sammensat, det er udspekuleret og intelligent og det afsløres ikke ved hjælp af tilfældigheder, overnaturlige kræfter eller held, som i mange andre krimier, men via en rationel tilgang til de spor, der lægges ud. Fantastisk godt sammensat!

På minussiden har vi den efterhånden udvandede trang krimiforfattere har til at udpensle politimandens privatliv og dertilhørende problemer. Altid skal vi høre om hovedpersonens anstrengte forhold til konen, børnene eller forældrene eller andre klichéer og Tænk på et tal er bestemt ingen undtagelse. Bogen er den første i en række med Dave Gurney som hovedperson og det er åbenbart et nødvendigt onde i de her krimiføljetoner.

Men til trods for denne anke er det noget af det mest velkomponerede og spændende jeg længe har læst og jeg synes han gør det bedre end den lange række af krimiforfattere vi ellers ser for tiden. Jeg vil glæde mig til at læse den næste i rækken.

John Verdon, Tænk på et tal, Hr. Ferdinand, september 2010, 453 sider.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.