// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Camilla Läckberg & Henrik Fexeus: Box
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Krimi

Camilla Läckberg & Henrik Fexeus: Box

Skrevet af den 5. oktober 2021 – 06:05Ingen kommentarer

Der har været en del krimiforfattere, der de seneste par år har slået sig sammen og skrevet en krimi eller to sammen, og nu er turen altså kommet til Camilla Läckberg & Henrik Fexeus. Jeg må sige, at det er et fremragende match. Der var ikke et eneste tidspunkt, mens jeg læste denne moppedreng af en krimi, at jeg følte den var for lang – tværtimod. Läckberg og Fexeus tager deres læser med på en spændende rejse, alt imens politiefterforsker Mina Dabiri og mentalist Vincent Walder sammen skal løse mysteriet om en seriemorder, inden han vælger sit næste offer.

En kvinde findes myrdet på en så umenneskeligt grusom og voldelig måde, at det efterlader Stockholms Politi i chok. Hun er blevet gennemspiddet af sværd i en kasse så lille, at den kun lige netop har kunnet rumme hendes nøgne krop og intet andet. Politiefterforskeren Mina Dabiri får sagen tildelt, men der går ikke længe, før hun erkender, at hun må hente hjælp et andet sted. Hun har brug for en person, der er ekspert i magi og illusioner – hun har brug for den offentligt kendte mentalist, Vincent Walder.

Vincent indvilger i at hjælpe politiet, selvom han er meget i tvivl om, hvad de kan bruge ham til. Der går dog ikke længe, før han ser mønstre, hvor ingen andre har set dem, og leder efterforskningen på nye spor. Mina føler en vis samhørighed med Vincent, som taler de samme sprog. Han er lige så tvangspræget, som hun er, og han forstår hende, som ingen andre kan. Da alle spor pludselig peger mod Vincent, kommer deres forhold stærkt på prøve.

Box er den første bog i Läckberg og Fexeus’ planlagte trilogi, og jeg må sige, at det er virkelig godt gået. Vi får både et snedigt plot og en række vældig interessante karakterer, der giver lyst til mere læsning. Så frygt ikke de 600+ sider, forfatterparret i bogen har overvældet sine læsere med. Bogen er nemlig velskrevet, sproget er interessant og så spændstigt, at historien er læst, før du får set dig om. Nu er der ikke andet for end at vente spændt på den næste.

Camilla Läckberg & Henrik Fexeus: Box, People’s, oversat af Louise Ardenfelt Ravnild, 644 sider, september 2021

Der er lukket for kommentarer.