// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Sara Blædel: Elins død
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Krimi

Sara Blædel: Elins død

Skrevet af den 25. november 2022 – 06:00Ingen kommentarer

Så er der omsider nyt til alle Louise Rick-fans. 12 bind er på gaden.

Mordene i Sara Blædels krimier finder ofte sted et specifikt sted i Danmark og jeg er ret sikker på, at folk, der kommer i de områder, vil kunne genkende stederne. I den nye krimi Elins død findes en ældre mand død på den lille ø Aarø ved Haderslev. Til at starte med er det usikkert om han blot er faldet uheldigt eller om nogen rent faktisk har villet ham ondt. Men mistanken om en forbrydelse vokser og Louise Rick og hendes nyoprettede rejseenhed P13 kobles på sagen.

På samme tid i den anden ende er landet er Camilla Lind ved at pakke ud i sin nye lejlighed efter at være flyttet fra sin mand Frederik. Pludselig ringer det på døren og der står politiet. De har en noget uventet besked med. Camilla Linds mor er nemlig død. Hun er blevet fundet nær en sø. Nu er det ikke kun tilfældige karakterer Sara Blædel lader dø! Camilla og sønnen Marcus haster til morens hus i Skanderborg og hvad de opdager her, kan jeg ikke afsløre, men jeg kan sige så meget, at Louises efterforskning trækker tråde til Skanderborg. Sikke et tilfælde.

Jeg må indrømme, at persongalleriet var lige vel stort til, at jeg helt kunne hitte rede i dem alle. Vi møder selvfølgelig personalet omkring Louise Rick, familien omkring veninden Camilla Lind og derudover møder vi familie, venner og bekendte omkring de myrdede (kan jeg godt afsløre, at det viser sig ikke kun at være den ældre mand, der er slået ihjel). Et lille tip hvis du vil læse bogen: lav en oversigt over folk.

Hvis du er Louise Rick fan, er Elins død fin underholdning på en blæsende vinterdag, selvom det ikke er den bedste af de nu i alt 12 krimier om den gæve efterforsker. Personligt har jeg været mest grebet af de første udgivelser og af den udgivelse, der foregår på Bornholm (Bornholm bliver aldrig det samme igen) Pigen under træet.

Sara Blædel er også kendt for den populære serie om Ilka. Følg link til vores anmeldelser af bøgerne.

Sara Blædel, Elins død, Politikens forlag, 336 sider, November 2022.

Der er lukket for kommentarer.