// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Eli Åhman Owetz: Renoveringsprojektet
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Feel good, Roman

Eli Åhman Owetz: Renoveringsprojektet

Skrevet af den 23. maj 2022 – 06:33Ingen kommentarer

Det her er den type feel good-roman, som jeg simpelthen elsker at få i hænderne. Personerne er oppe i årene, de har haft et godt ægteskab, men er vokset fra hinanden, ny kærlighed spirer – og ja, så er der et eller andet istandsættelsesprojekt, vi også kommer til at høre om. What’s not to like?
Renoveringsprojektet er ikke en direkte fortsættelse af Eli Åhman Owetzs roman Brevet i bogbussen, hvor vi hører om Erik og Malin, men den er sat i samme område i Sverige, og denne gang er det Eriks ekskone, Susanne, som vi følger. Så var du lige så begejstret for Brevet i bogbussen, som jeg var, må du endelig læse med.

Susanne er arkitekt, og i kølvandet på Erik og hendes skilsmisse forsøger hun at finde ud af, hvilken retning hendes liv skal tage. Hun har sagt sit job op for at blive selvstændig, er bosat i en fancy lejlighed i Stockholm og har fået sin første freelanceopgave for overklasseparret Hans og Eva Lindgren i landsbyen Grävinge i Roslagen. De vil have hende til at tegne og designe et luksuriøst konferencecenter i den gamle skofabrik samt tegne nye huse på Fabriksgatan. Noget der på overfladen lyder som en prestigefyldt drømmeopgave, der uden tvivl vil gøre Susannes navn kendt.

Susanne flytter ind i lejligheden ovenpå Grävinges nedlagte Konsumbutik, og det går hurtigt op for hende, at der er noget, som ikke stemmer. Det selviske par har glemt at informere Susanne om, at der stadig bor folk på Fabriksgatan, og at de intet aner om, at deres huse skal rives ned for at gøre plads til en ny arkitekttegnet landsby med huse, som de bestemt ikke har råd til at købe. Susanne ved hverken ud eller ind, og nu hvor hun har sagt sit job op, har hun hårdt brug for pengene. Sagen er bare den, at efterhånden som hun lærer sine nye naboer at kende, betyder penge ikke så meget, og den langt yngre ejendomsinspektør Conny får Susanne til at føle noget, hun for længst havde glemt. Kan hun virkelig gøre dette mod dem?

Endnu en gang har Eli Åhman Owetz skrevet en hjertevarm historie om tab af kærlighed, venskab, indretning og nye begyndelser. Jeg nød bogen fra start til slut, og jeg glæder mig allerede til, at forlaget oversætter nogle flere af hendes bøger. Er du til bøger som Ewa Klingbergs Kræmmerfund og kærlighed og Sølvtøj og sød musik, er Renoveringsprojektet lige noget for dig.

Eli Åhman Owetz: Renoveringsprojektet, HarperCollins Nordic, oversat af Kamilla Pontoppidan Haderup, 320 sider, april 2022

Der er lukket for kommentarer.