// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser p√• nettet » Lucy Diamond: En sommer i Brighton
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Chick lit, Feel good, Roman

Lucy Diamond: En sommer i Brighton

Skrevet af den 8. august 2022 – 06:16Ingen kommentarer

Lucy Diamond er gennem den seneste tid kr√łbet lidt ind under huden p√• mig med f√łrst ‚ÄĚCaf√©en i Cornwall‚ÄĚ og ‚ÄĚFlere historier fra caf√©en i Cornwall‚ÄĚ. Nu er hun her s√• igen med ‚ÄĚEn sommer i Brighton‚ÄĚ. Diamond har skrevet 19 b√łger, og tre er indtil videre oversat til dansk. Men hendes hyggelige, pastelfarvede fort√¶llinger stiger voldsomt i popularitet, og mon ikke det er et sp√łrgsm√•l om tid, f√łr vi ser nogle flere i danske versioner.

I ‚ÄĚEn sommer i Brighton‚ÄĚ m√łder vi tre kvinder, der alle har lejet sig ind i et gammelt hus ved strandpromenaden i Brighton. De kender ikke hinanden, og de er kommet til byen af meget forskellige √•rsager. Georgie er flyttet med sin k√¶reste til byen, fordi han har f√•et nyt job, og hun skal til at finde en plads til sig selv i den nye by p√• den engelske sydkyst. Charlotte har mistet sin lille datter og fors√łger at gemme sig lidt v√¶k for at komme sig over den voldsomme sorg. Og Rosa fors√łger at komme sig over et voldsomt brud og kaster al sin lidenskab over sin helt store passion: mad.

De tre kvinder kommer ikke til at f√łlge den vej, de havde troet, for de bliver p√•virket af menneskene omkring dem og m√• indse, at de ikke selv er herrer over den fulde plan over deres egne liv.

Diamond skriver med en herlig tone, der b√•de rammer tids√•nden og g√łr hendes figurer levende. Jeg kunne have lidt bekymringer for, om hun form√•ede at levendeg√łre hele tre hovedpersoner, men jeg m√• indr√łmme, at hun rammer den helt perfekt. Mens de alle sammen naturligvis ligger inde for en ramme af engelsk ordentlighed, s√• lykkes det hende at give dem alle deres egne karakteristika og deres egen stemme ‚Äď uden at g√łre de tre kvinder spor kedelige. Det er ikke let.

Selv n√•r jeg er to tredjedele henne i bogen, kan se levende se de tre kvinder for mit indre blik, og jeg har lyst til at vide, hvad der sker med dem og for dem. Det er for mig en god m√•lestok for, om forfatteren skriver godt. Og det g√łr Diamond. Hun leverer varen igen og igen.

Jeg kunne sagtens forestille mig at l√¶se flere af hendes b√łger, og mon ikke jeg skal finde et par af dem, der ikke er oversat. Jeg kan nemlig godt afkode ud fra den ellers udm√¶rkede overs√¶ttelse, at der med mellemrum er lidt gode ordspil og lidt leg med sproget, der godt kan v√¶re sv√¶rt at overs√¶tte.

Igen m√• jeg p√• det st√¶rkeste anbefale Lucy Diamond. F√łrst og fremmest p√• grund af sproget, hun bruger og hendes herlige fort√¶llestil. Men selvom det tog lidt l√¶ngere tid for mig denne gang, s√• kr√łb handlingen ogs√• helt ind p√• livet af mig og er derfor ogs√• en grund til at l√¶se bogen. Nyd den. Se den som en indre film. Og smil.

Lucy Diamond: ‚ÄĚEn sommer i Brighton‚ÄĚ, Forlaget People‚Äôs, 490 sider, p√• dansk ved Randi Bjerre H√łfring, udkom april 2022.

Læs også:
Lucy Diamond: Caféen i Cornwall
Lucy Diamond: Flere historier fra caféen i Cornwall
Julie Caplin: Det lille konditori i Paris

Der er lukket for kommentarer.