// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Glennon Doyle: Utæmmet
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Biografi, Erindringer

Glennon Doyle: Utæmmet

Skrevet af den 10. marts 2022 – 06:17Ingen kommentarer

Jeg kan huske, da Glennon Doyles bog Love Warrior udkom på dansk, og jeg, efter jeg havde læst den, tænkte; Hun har virkelig noget på hjerte, som jeg kan bruge. Begejstringen var derfor stor, da jeg sad med hendes nye erindringsroman Utæmmet i hænderne, og derfor kan man undre sig over, at det tog mig flere måneder at læse den.

Forklaringen kommer her …

I korte kapitler fortæller Glennon Doyle om alt, fra da hun blev skilt fra sin mand, sit første møde med sin hustru Abby, sine børn, hvordan kvinder gør alt for at være alt for alle andre og i den proces glemmer sig selv. Hvordan kvinder skal vælge sig selv for at være gode mødre og partnere. Hvorfor kvinder skal stoppe med at være pleasere og acceptere sig selv, for dem de er. Deres kroppe, deres vrede, deres kærlighed. Jeg kunne fortsætte i en evighed med at skrive alt det, Glennon har på hjerte, som jeg så gerne vil dele med jer alle – men det er meget og alt for meget til denne anmeldelse. Jeg kan kun sige, at du ikke kommer sovende til Utæmmet.

Derfor tog det mig længe at læse Utæmmet. Jeg læste den i etaper og tænkte over, hvad hun ville fortælle mig – og så tænkte jeg over det igen. Jeg fandt hende på nettet, læste lidt mere der og i bogen. For der er sket ufattelig meget siden 2017, hvor Love Warrior løftede sløret for Glennons ægtemand Craigs utroskab, Glennons spiseforstyrrelse og efterfølgende alkoholproblem. En periode af Glennons liv, der tog hende med på noget af en rutsjetur i erkendelsen af, at for at kunne elske ham igen måtte hun elske sig selv. Glennon endte nemlig med at forelske sig hovedkulds i fodboldstjernen Abby Wambach efter bogen udkom, og de to dannede en ny blandet familie med accept fra Glennons eksmand. Det er da stort.

Så hvad kan jeg sige om denne bog? Den er nok ikke for alle, men bestemt for mange. For hvordan takler man at være troende og leve i et heteroseksuelt ægteskab, man har kæmpet for i så mange år (og skrevet en bog om!), for pludselig at blive forelsket i en af samme køn? Det kræver en stærk kvinde, som bestemt har noget på hjerte – noget som jeg gerne vil høre. Og Glennon beskriver mødet så smukt og fint, at man ikke kan tænke andet, end at kærlighed er kærlighed, og man vælger ikke selv, hvem Amors pil rammer (men her ramte Amor virkelig plet).

Læs min anmeldelse af Love Warrior her

Glennon Doyle: Utæmmet, Svane & Bilgrav, oversat af Louise Hvilshøj Andersen Trankjær, 320 sider, oktober 2021

Der er lukket for kommentarer.