// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Glennon Doyle Melton: Love Warrior
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Erindringer

Glennon Doyle Melton: Love Warrior

Skrevet af den 11. april 2017 – 07:14Ingen kommentarer

Glennon Doyle Melton startede med at blogge i 2009. Hendes refleksioner blev så populære, at de førte til hendes første bog Carry On, Warrior, som udkom i 2014. Love Warrior er Glennons anden bog og den sandfærdige beretning om hendes eget ægteskab i medgang og modgang.

Glennon er kun 10 år gammel, da hun udvikler bulimi. Som årene går, forsvinder hun mere og mere ind i sig selv, fordyber sig i bøgernes verden og mister kontrollen over sin spiseforstyrrelse. Da det bliver for meget for hende, opfinder hun en alternativ version af sig selv og bliver den pige alle fyrene vil have. Hun får et massivt alkoholmisbrug, samtidig med at hendes spiseforstyrrelse forværres. Da hun uventet bliver gravid med drømmefyren Craig, vælger hun at beholde barnet.

De bliver gift, mens hun stadig er gravid, og får to børn til. Hverdagen er travl, og Glennon kæmper dagligt med at holde sit liv kørende som den perfekte hustru og mor. En facade der gør, at hendes spiseforstyrrelse fortsætter. En dag opdager hun, at Craig har været hende utro i alle de år, de har været sammen. Glennon bliver nu tvunget til at se sine egne dæmoner i øjnene og finde tilbage til sig selv.

Vi er med hende gennem erkendelsen af, at hun for at elske ham igen, skal lære at elske sig selv. En erkendelse, der får de værste sider frem i hende, men også ender med, at hun når ind til kernen i sig selv. Et sted hvor hun tør se sig selv i spejlet, og føle sig smuk.

Love Warrior er historien om en overlever. Det er en beretning om hvad, der skal til for at stå igennem livets kriser. Mange kvinder og mænd vil nikke genkendende til store passager i denne bog. Den belyser alle de forskelle, der er mellem de maskuline og feminine idealer. Forskelle der gør, at det er svært at opnå den lykke, vi alle er blevet lovet i Disneys kærlighedshistorier.

Beskrivelsen af hendes tro (hvor Gud bliver nævnt igen og igen) var indimellem for meget for mig. Ser du bort fra dette, er det bestemt en bog, der er værd at læse. Det er sjældent, at en bog har så stor en effekt på mig, som Glennon Doyle Meltons Love Warrior havde.

Glennon Doyle Melton: Love Warrior, Turbine, 252 sider, marts 2017

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.