// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Catherine Ryan Howard: Intet
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Thriller, True Crime

Catherine Ryan Howard: Intet

Skrevet af den 20. november 2021 – 06:08Ingen kommentarer

Jeg var revet med fra første side i denne fremragende thriller, som er både original og uhyggeligt spændende. Det eneste, du dog som læser skal være varsom med, er at læse den på sene, mørke vinteraftener, hvis du er alene hjemme.

Da Eve Black var 12 år gammel, blev hendes mor, far og lillesøster slået ihjel i deres hjem af den berygtede seriemorder Intetmanden, men af ukendte årsager lod han Eve leve, og efterfølgende forsvandt han sporløst. Eve og hendes bedstemor gik under jorden, men nu er Eve tilbage i offentlighedens søgelys – besat af tanken om at finde manden, der ødelagde hendes liv!

Jim Doyle arbejder som sikkerhedsvagt i et supermarked. En dag opdager han på butikkens boghylder en bog, som får det til at løbe koldt ned ad ryggen på ham. Bogen hedder Intetmanden og er skrevet af Eve som en sand beretning og erindringsbog over hendes efterforskning af den mand, der dræbte hendes familie. Jim går i gang med bogen, og jo mere han læser, jo vredere bliver han. Bogen handler nemlig om ham – Intetmanden – og han er ikke interesseret i, at Eve finder frem til sandheden. Han indser, at han er nødt til at stoppe hende, inden hun får lagt de sidste brikker i puslespillet og finder frem til ham.

Denne bog slugte mig med hud og hår, og jeg kunne ikke lægge den fra mig igen. Ikke nok med at den er velskrevet, så er det også et opfindsomt greb at lade Eves bog indgå som en bog i bogen med kolofon osv. Vi får serveret dele af bogen, mens Jim læser den, og følger hans reaktioner på fortællingen. Det fungerer virkelig godt og driver handlingen uimodståeligt fremad, selvom man som læser allerede kender morderens identitet. Men måden historien udfolder sig på, hvor Jim bruger al sin ledige tid på at læse bogen for at finde ud af, hvor meget Eve ved, og holde sig et skridt foran hende, giver højt tempo og maksimal spænding.

Hvis du læser den og tænker, at du synes at kunne genkende morderens modus operandi, er det fordi historien er inspireret af virkelige begivenheder, hvilket blot gør den endnu mere uhyggelig. Især fordi bogen er skrevet ud fra den kolde og kyniske seriemorders synsvinkel. Beskrivelsen af Jim gennem hans tanker og handlinger gav mig følelsen af, at han kunne være en ægte, kompleks person, hvilket blot gjorde historien endnu mere foruroligende.

Hvis du kun skal læse én thriller i år, så er denne et virkeligt godt bud!

Catherine Ryan Howard, Intet, Forlaget Zara, 342 sider, oversat af Johnny McCoy, udkom 15. oktober 2021

Der er lukket for kommentarer.