// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Santa Montefiore: Sommerfugleæsken
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman

Santa Montefiore: Sommerfugleæsken

Skrevet af den 15. december 2021 – 06:31Ingen kommentarer

I Chile vokser en lille pige op med en engelsk mor og en chilensk far.

Pigen hedder Federica og er meget optaget af faren og han kan stort set ikke gøre noget forkert. Han rejser verden rundt og lever af at skrive. Han er passioneret og meget lidt til stede i Federicas og børnenes liv.

Hjemme i Chile går Federicas mor rundt og bliver mere og mere bitter og indebrændt. Hun savner sin mand, en nærværende far til børnene og en dag beslutter hun sig for at rejse hjem til familien i Cornwall. Der må hun da kunne blive lykkelig.

Federicas hjerte bliver knust og hendes vigtigste eje bliver en sommerfugleæske, som faren har hjembragt fra en rejse til Peru. Den klamrer hun sig til og værner om i sin opvækst. I Cornwall venter bedsteforældrene og et barsk klima og Federica savner faren, bedsteforældrene i Chile og sin opvækst der.

Forbindelsen til faren glider ud, men savnet er der altid. Da hun som ung kvinde kommer i et dårligt forhold, der er ved at æde hende op, er der alligevel et vist håb i, at hun har sin sommerfugleæske og at det til sidst er på tide at hun tager skæbnen i egne hænder og ikke bare venter på, hvad der vil ske.

Sommerfugleæsken er en rigtig sød bog om familiestridigheder, om håb og drømme og om hvor meget tid man kan spilde ved at tage de forkerte beslutninger eller ved helt at undlade at tage dem.

Man følger Federica i hendes opvækst, gennem dejlige og vigtige venskaber, om uventet støtte fra dele af familien og hun bliver en ung kvinde der oplever op og nedture, hvor hun til sidst skal lede en hel del for at finde ind til sig selv igen.

Santa Montefiore skriver den slags fine bøger og vi har tidligere anmeldt Den franske gartner og Sange om krig og krælighed.

Santa Montefiore, Sommerfugleæsken, Turbulenz, på dansk ved Birgitte Brix, 605 sider, 2021

Der er lukket for kommentarer.