// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Charlie Donlea: Pigen der blev bortført
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Spænding, Thriller

Charlie Donlea: Pigen der blev bortført

Skrevet af den 16. maj 2021 – 05:08Ingen kommentarer

Nogle thrillere formår at snyde dig igen og igen. Selvom du tror, du har regnet den ud, så er det langt fra tilfældet. Sådan en bog er Pigen der blev bortført, hvor Charlie Donlea på mesterlig vis tager sin læser ved næsen gang på gang, mens plot og spænding bygges op til et dramatisk klimaks, som man ikke havde set komme.

En sommeraften fejrer teenagerne Nicole Cutty og Megan McDonald afslutningen på deres high school-tid til årets sidste strandfest, men begge piger forsvinder sporløst den nat. Der foretages en omfattende eftersøgning, men der er intet spor efter dem, og håbet svinder. To uger senere finder en tilfældig bilist Megan midt på vejen – hun er undsluppet fra en bunker dybt inde i skoven.

Et år senere er Megans historie blevet en regulær bestseller, og hun turnerer landet rundt og giver interviews om succeshistorien om den forsvundne pige, der blev fundet. Desværre lader det til, at alle andre har glemt, at der var en anden pige, som ikke kom hjem. Hvor er Nicole? Det spørgsmål plager Megan, som sammen med sin psykiater forsøger sig med hypnose for at finde ud af, hvad der virkelig skete, de to uger hun var forsvundet.

Samtidig plages Nicoles storesøster, Livia, af dårlig samvittighed. Nicole ringede nemlig til hende den nat hun forsvandt, men Livia lod bevidst opkaldet gå på telefonsvareren. Hun er ved at uddanne sig til retsmediciner og frygter for den dag, hvor Nicoles lig måske lander på hendes obduktionsbord. Men det er et andet lig, der pludselig sætter gang i Livias personlige efterforskning af, hvad der skete med hendes søster. Han har nemlig forbindelse til Nicoles fortid, og jo mere Livia graver, jo flere sammenhænge til andre forsvundne piger finder hun. Hun kontakter Megan og beder om hendes hjælp, men de to gør sig slet ingen forestilling om, hvilken frygtelig sandhed de er på sporet af.

Pigen der blev bortført er en virkelig velskrevet thriller i højt tempo, som holder læseren helt ude på kanten af stolen det meste af bogen. Donlea lægger et spind af ledetråde ud, men som læser må man sande, at nogle er dem er for at drille og bringe en på vildspor. Handlingen springer i tid mellem nutid og tiden op til bortførelsen, mens den samtidig flettes sammen med bortførerens perspektiv. Jeg var begejstret for denne bog, og min anmeldelse af bogen kan i virkeligheden koges ned til to ord: Læs den!

Du kan læse flere anmeldelser af Charlie Donleas bøger her.

Charlie Donlea, Pigen der blev bortført, Forlaget Jentas, 416 sider, oversat af August Holst Thomsen, udkom 15. april 2021

Der er lukket for kommentarer.