// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser p√• nettet » Matthew Arlidge: Langt ude i skoven
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Krimi

Matthew Arlidge: Langt ude i skoven

Skrevet af den 6. marts 2021 – 06:14Ingen kommentarer

Har du nogensinde pr√łvet at ligge i telt i skoven og m√¶rke uhyggen s√¶nke sig, n√•r det blev m√łrkt? Hvis ikke kommer du nok heller ikke til det, n√•r du har l√¶st denne bog, for s√• t√łr du slet ikke bev√¶ge dig ud i skoven efter m√łrkets frembrud. Det er Helen Grace imidlertid n√łdt til, hvis hun vil fange den brutale morder, der bruger skoven som jagtomr√•de ‚Äď han jagter dog mennesker i stedet for dyr.

Tom Campbell er taget p√• campingtur med sin k√¶reste. De f√•r lidt for meget at drikke, men da Tom v√•gner, er t√łmmerm√¶nd ikke hans st√łrste problem. Han er midt inde i skoven, hj√¶lpel√łs og alene i m√łrket, da en uhyggelig, m√łrk skikkelse dukker op og siger, at han skal l√łbe. Tom er nu jaget vildt, og skikkelsen kommer hele tiden n√¶rmere.

Da liget af Tom bliver fundet, er det stillet til skue i et yderst makabert tableau, og der er ingen tvivl om, at han har lidt en pinefuld d√łd. Helen Grace bliver sat p√• sagen, og sammen med sit hold, der nu inkluderer den nyansatte kriminalassistent Joseph Hudson, g√•r hun i gang med opklaringsarbejdet. De n√•r ikke langt, f√łr endnu en campist meldes forsvundet.

Helen og holdet k√¶mper en desperat kamp for at finde ud af, om ofrene har forbindelse til hinanden, men det virker ikke s√•dan. Samtidig t√¶ller uret n√•desl√łst ned, for hvorn√•r sl√•r morderen til igen? Der er mange blindspor, der f√łrer holdet p√• afveje i efterforskningen, men da de endelig lader til at f√• et gennembrud, ender Helen alene i skoven, og denne gang er hendes odds for overlevelse d√•rligere end nogensinde f√łr.

Endnu engang har Matthew Arlidge skrevet en uhyggeligt sp√¶ndende krimi, der holder l√¶seren helt ude p√• kanten af stolen fra start til slut. Her kostede l√¶sningen b√•de negle og nattes√łvn. Han
er en mester i at smide vildspor ind i fortællingen, så man tror, at man har gennemskuet plottet, hvilket man så ikke har alligevel.

Vi kommer i denne bog t√¶ttere p√• b√•de Helens og Charlies privatliv. Helen k√¶mper stadig med at lade andre komme t√¶t p√• hende, men hun lader til endelig at v√¶re klar til at s√¶nke paraderne lidt, og med den nye kriminalassistent Hudson, som helt klart er interesseret, er der m√•ske lagt op til romantik i de kommende b√łger. Charlie k√¶mper med datterens night terrors, som slider p√• hele familien, og samtidig vil hendes mand gerne have flere b√łrn ‚Äď hun st√•r i noget af et dilemma, for efter de voldsomme oplevelser i sidste bog er hun ikke sikker p√•, at hun har lyst til at s√¶tte flere b√łrn i verden. Det kl√¶der virkelig fort√¶llingen, at der kommer lidt mere fokus p√• de b√¶rende karakterers privatsf√¶re, s√• l√¶seren f√•r et bedre indblik i, hvad der driver dem, og de problematikker de k√¶mper med hver is√¶r. Jeg h√•ber dog, at han snart tager livet af den n√¶venyttige journalist Emilia Garanita, som jeg ikke synes bidrager med andet end irritation til historien.

Hvorom alting er, så er der garanti for god underholdning, når man sætter sig ned med en bog af Matthew Arlidge, og jeg venter som altid utålmodigt på den næste bog i serien.

Du kan l√¶se vores anmeldelser af de andre b√łger i serien om Helen Grace her.

Matthew Arlidge, Langt ude i skoven, Forlaget Jentas, 461 sider, oversat af Stig W. J√łrgensen, udkom 15. februar 2021

Der er lukket for kommentarer.