// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Matthew Arlidge: Langt ude i skoven
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Krimi

Matthew Arlidge: Langt ude i skoven

Skrevet af den 6. marts 2021 – 06:14Ingen kommentarer

Har du nogensinde prøvet at ligge i telt i skoven og mærke uhyggen sænke sig, når det blev mørkt? Hvis ikke kommer du nok heller ikke til det, når du har læst denne bog, for så tør du slet ikke bevæge dig ud i skoven efter mørkets frembrud. Det er Helen Grace imidlertid nødt til, hvis hun vil fange den brutale morder, der bruger skoven som jagtområde – han jagter dog mennesker i stedet for dyr.

Tom Campbell er taget på campingtur med sin kæreste. De får lidt for meget at drikke, men da Tom vågner, er tømmermænd ikke hans største problem. Han er midt inde i skoven, hjælpeløs og alene i mørket, da en uhyggelig, mørk skikkelse dukker op og siger, at han skal løbe. Tom er nu jaget vildt, og skikkelsen kommer hele tiden nærmere.

Da liget af Tom bliver fundet, er det stillet til skue i et yderst makabert tableau, og der er ingen tvivl om, at han har lidt en pinefuld død. Helen Grace bliver sat på sagen, og sammen med sit hold, der nu inkluderer den nyansatte kriminalassistent Joseph Hudson, går hun i gang med opklaringsarbejdet. De når ikke langt, før endnu en campist meldes forsvundet.

Helen og holdet kæmper en desperat kamp for at finde ud af, om ofrene har forbindelse til hinanden, men det virker ikke sådan. Samtidig tæller uret nådesløst ned, for hvornår slår morderen til igen? Der er mange blindspor, der fører holdet på afveje i efterforskningen, men da de endelig lader til at få et gennembrud, ender Helen alene i skoven, og denne gang er hendes odds for overlevelse dårligere end nogensinde før.

Endnu engang har Matthew Arlidge skrevet en uhyggeligt spændende krimi, der holder læseren helt ude på kanten af stolen fra start til slut. Her kostede læsningen både negle og nattesøvn. Han
er en mester i at smide vildspor ind i fortællingen, så man tror, at man har gennemskuet plottet, hvilket man så ikke har alligevel.

Vi kommer i denne bog tættere på både Helens og Charlies privatliv. Helen kæmper stadig med at lade andre komme tæt på hende, men hun lader til endelig at være klar til at sænke paraderne lidt, og med den nye kriminalassistent Hudson, som helt klart er interesseret, er der måske lagt op til romantik i de kommende bøger. Charlie kæmper med datterens night terrors, som slider på hele familien, og samtidig vil hendes mand gerne have flere børn – hun står i noget af et dilemma, for efter de voldsomme oplevelser i sidste bog er hun ikke sikker på, at hun har lyst til at sætte flere børn i verden. Det klæder virkelig fortællingen, at der kommer lidt mere fokus på de bærende karakterers privatsfære, så læseren får et bedre indblik i, hvad der driver dem, og de problematikker de kæmper med hver især. Jeg håber dog, at han snart tager livet af den nævenyttige journalist Emilia Garanita, som jeg ikke synes bidrager med andet end irritation til historien.

Hvorom alting er, så er der garanti for god underholdning, når man sætter sig ned med en bog af Matthew Arlidge, og jeg venter som altid utålmodigt på den næste bog i serien.

Du kan læse vores anmeldelser af de andre bøger i serien om Helen Grace her.

Matthew Arlidge, Langt ude i skoven, Forlaget Jentas, 461 sider, oversat af Stig W. Jørgensen, udkom 15. februar 2021

Der er lukket for kommentarer.