// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Matthew Arlidge: Elsker, elsker ikke
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Krimi

Matthew Arlidge: Elsker, elsker ikke

Skrevet af den 17. september 2020 – 08:27Ingen kommentarer

Så er Matthew Arlidge klar med syvende bog i serien om den benhårde kriminalkommissær Helen Grace. Tempoet i bøgerne plejer altid at være højt, men denne gang er der skruet endnu mere op for den hæsblæsende action, da hele handlingen udspiller sig på blot 14 timer. En nådesløs morder hærger byen, og efter to koldblodige mord på blot to timer skal Helen og hendes team handle hurtigt, hvis ikke endnu flere mennesker skal dø.

Helen Grace slås stadig med sine dæmoner efter opholdet i fængslet, men er tilbage på arbejde. En morgen på vej på job finder hun liget af en kvinde liggende midt på vejen. Først ligner det en ulykke, men hurtigt indser Helen, at der er tale om koldblodigt mord. Et par timer senere begås endnu et koldblodigt mord på en forretningsdrivende i byens gågade, men selvom Helen og hendes team er lige i hælende på morderen, lykkes det vedkommende at undslippe.

Helen og hendes team kæmper en kamp mod tiden for at finde ud af, hvor morderen vil slå til næste gang, og det går med gru op for dem, hvor morderen nu er på vej hen. Hvis ikke de når at gribe ind, kan det udvikle sig til et endnu større blodbad. Samtidig indser Helen, at hun måske har mere til fælles med morderen, end man lige skulle tro. Kan hun mon udnytte denne viden til at redde uskyldige menneskers liv?

Man skal virkelig holde tungen lige i munden for at holde styr på begivenhedernes gang. Ideen med at skrive historien, så man følger udviklingen i realtid, fungerer rigtig godt, og jeg sad med hjertet oppe i halsen det meste af bogen. Dog betyder opbygningen af bogen, at der er meget begrænset fokus på personerne og deres udvikling i forhold til tidligere bøger, og det synes jeg er lidt ærgerligt. I de sidste par bøger er der virkelig blevet lukket op for posen, så vi kom meget tættere på Helen Grace som menneske, men det er desværre ikke tilfældet i denne bog, selvom vi får endnu en bid af puslespillet i slutningen, hvor Helen må se sine dæmoner i øjnene.

Til gengæld synes jeg det var positivt, at der var skruet ned for hendes rivalisering med journalisten Emilia Garanita. Hun har for mig de seneste bøger udviklet sig til en virkelig irriterende karakter, så det var rart, at hun ikke fik lov at fylde så meget i denne bog.

Alt i alt har Arlidge skrevet endnu en virkelig god krimi, og jeg kan kun anbefale dig at bruge efteråret på at læse hele serien, hvis du ikke allerede kender den. Du kan læse vores anmeldelser af de tidligere bøger i serien her.

Matthew Arlidge, Elsker, elsker ikke, Forlaget Jentas, 366 sider, oversat af Stig W. Jørgensen, udkommer 17. september 2020

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.