// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser p√• nettet » Daniel Silva: Den hemmelige orden
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

B√łrnebog

Forside » Agentroman, Amerikansk, Krimi

Daniel Silva: Den hemmelige orden

Skrevet af den 22. maj 2021 – 04:59Ingen kommentarer

Den tidligere CNN-journalist sl√•r til igen med et brag af en krimi, der med sine religi√łse konspirationsteorier n√¶rmest g√•r Dan Brown i fodsporene. Men det er alt sammen l√¶kkert og godt serveret.

Og heldigvis forlader Silva ‚Äď ligesom Brown ‚Äď ikke sin hovedperson. Igen er det nemlig den tidligere israelske agent, Gabriel Allon, der er i centrum for handlingerne, og han er s√• genialt formet en figur, at jeg efter hver Silva-roman gl√¶der mig til n√¶ste gang, jeg skal med Allon p√• eventyr.

Denne gang starter det hele s√• godt. Gabriel er med sin hustru og deres b√łrn taget p√• ferie i Venedig. Men da paven bliver fundet d√łd, m√• Gabriel begive sig til Rom. Det er √¶rkebiskop Luigi Donati, der har brug for Gabriels hj√¶lp, da han ‚Äď modsat de mange trofaste katolikker ‚Äď ikke tror p√•, at paven er d√łd af et hjerteanfald. Donati mener, paven blev myrdet.

Men hvem i alverden skulle have interesse i at myrde paven? Og hvorfor vedr√łrer det en tidligere agent, der tilh√łrer den j√łdiske tro? Hvad er det, paven var ved at finde ud af, og hvem har pr√łvet at stoppe det sk√¶bnesvangre budskab, der kan s√¶tte sp√łrgsm√•lstegn ved en af de mest sk√¶bnesvangre begivenheder i menneskets historie?

Silva er genial til at bygge sine fortællinger op, så de både rummer menneskelighed og derfor genkendelse og samtidig accelererer sin handling, så jeg simpelthen har svært ved at lægge bogen fra mig. Og det er stort set, hvad jeg forlanger af en god krimi.

N√•r ‚ÄĚDen hemmelige orden‚ÄĚ s√• oveni har en hovedhandling, der stiller sp√łrgsm√•l ved noget, der hidtil har v√¶ret fundamentale kendsgerninger, s√• er jeg helt solgt.

Du kommer til at læse denne bog ganske hurtigt. Ikke grundet indholdet. Men simpelthen fordi du vil have svært ved at lægge den fra dig. Og det er godt.

Daniel Silva: ‚ÄĚDen hemmelige orden‚ÄĚ, Forlaget HarperCollins, Overs√¶tter: Nikolaj Kvistgaard Johansen, 400 sider, udkom marts 2021.

Læs også:
Daniel Silva: Den fremmede pige
Daniel Silva: Den anden kvinde
Daniel Silva: Spionernes hus

Der er lukket for kommentarer.