// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Lene Hansson: Lene Hanssons greatest hits
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Mad og drikke

Lene Hansson: Lene Hanssons greatest hits

Skrevet af den 20. september 2010 – 08:00Ingen kommentarer

Jeg er ikke så godt bekendt med Lene Hanssons univers. Jeg har set lidt af hende i fjernsynet, og har set lidt artikler hist og pist. Hendes Greatest Hits er således mit første rigtige møde med hende. Hun promoverer et farvel til slankekure og et goddag til en sund livsstil via kostomlægning og motion, og det er jo i sig selv en nobel sag. I denne bog er det kosten, vi ser nærmere på. Som overskriften siger, er det en samling af allerede udgivne opskrifter, så er du i besiddelse af Lene Hanssons andre kogebøger, har du allerede opskrifterne i denne bog. Men er du ny i Lene Hanssons univers, er Greatest Hits måske ikke noget dumt sted at starte.

Bogen starter med et kostkombineringsskema som angiver, hvilke fødevaretyper du må kombinere i et måltid. Eksempelvis må du ikke kombinere kød, fisk og mælkeprodukter med brød, pasta og bønner, men du må gerne kombinere kød med mælkeprodukter og pasta med bønner. Der er dog ingen forklaring på, hvorfor nogle kombinationer er ok, mens andre ikke er det. Det kan man godt undre sig over. Det kan være, at det er gennemgået i hendes andre bøger, men det mangler lidt i denne bog.

Opskrifterne er bygget op således, at de hverken sprænger budgettet eller livremmen, uden at blive kedelige. Hatten af for det. Det er der ikke mange kogebøger, der formår at kombinere. Her er desuden lidt for enhver smag, for der er brugt ingredienser af enhver slags til måltider af enhver slags.

Opskrifterne er delt op i afsnit efter om de er til forret, hovedret, dessert, osv. Det gør det ret overskueligt at finde noget, der passer til det måltid, man nu er ude efter. Desuden gives der til slut i bogen forslag til hvordan en uges menu kan bygges op, og hvad man kan kombinere til forskellige typer komsammen. Det gør det ret lettilgængeligt at finde på noget, der passer sammen, hvis nu man er løbet lidt tør for inspiration.

Der er dog én ting, der gør, at jeg ikke kommer til at gøre ret meget brug af Hanssons Greatest Hits. Det skyldes den indbyggede reklame for Lene Hanssons egne produkter. Opskrifterne gør i vid udstrækning brug af eksempelvis Lene Hanssons kryddersalt, Lene Hanssons krydderpeber, osv. Det betyder, at hvis man har det bedst med at følge opskrifter til punkt og prikke, så er man udover bogen nødt til at investere i flere af Lene Hanssons produkter. Det er ikke fedt. Det er selvfølgelig muligt at erstatte hendes produkter med andre produkter, men der skal man måske være ret habil i et køkken for at kunne regne ud, hvilken smag der er sigtet efter, så man ved hvad en mulig erstatning kan være. Jeg bryder mig ikke om, at man i en bog, der trods alt ikke er gratis, lige laver reklame for nogle flere produkter, samtidig med at man ikke giver råd til, hvad man kan erstatte dem med. Men hvis det ikke generer dig, at der er lavet reklame i opskrifterne, så er her masser af inspiration at hente til især hverdagsmaden.

Lene Hansson, Greatest Hits af Lene Hansson, Lindhardt og Ringhof, 400 sider, September 2010.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.