// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Mads Steffensen: Ikke et ord om Preben
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Feel good, Gaveide, Humor, Livsstil, Samtalebog

Mads Steffensen: Ikke et ord om Preben

Skrevet af den 11. december 2020 – 06:28Ingen kommentarer

Lytter du til ”Mads og monopolet” i radioen? Hver lørdag inviterer værten Mads Steffensen en række kendte danskere ind i radiostudiet for at diskutere almindelige menneskers både almindelige og ualmindelige problemer. Det bliver til et live-program hver lørdag formiddag. Du kan også finde udsendelserne på podcast, hvor musikken så er skåret fra.

Umiddelbart kan det lyde som et meget sjovt koncept. Men det har vist sig at være meget mere end det. Hver uge lytter over en million danskere med, og det er også den mest downloadede podcast herhjemme. Og ja, jeg hører selv podcasten. Og det er genialt.

Nu har Mads Steffensen så samlet nogle gode citater fra de 17 år i æteren med ”Mads og monopolet” samt en række interviews med nogle af de faste paneldeltagere. Og det er ikke kedeligt – især ikke, hvis du – som jeg – er glad for podcasten og kender både stilen, deltagerne og den jargon, der bliver brugt. I ”Ikke et ord om Preben”, der refererer til det navn, alle anonyme mandlige deltagere i danskernes dilemmaer per automatik får tildelt, får vi desuden en herlig række af tegneren Anders Morgenthalers krøllede hjernes produktioner. Morgenthaler er selv hyppig gæst i monopolet.

Udover en lang række mere eller mindre dybe citater fra de mange gæster gennem tiderne og seks dybere interviews samt tegninger får vi også præsenteret ti af de dilemmaer, de gennem tiderne har diskuteret – med bonusinfo. Så kan vi diskutere videre derhjemme. Sjov idé. Men det er måske den del, der ikke rigtigt virker. Jeg tvivler i hvert fald på, at mange vil sidde og diskutere derhjemme. Men hvem ved?

Til gengæld kan citater få dig til både at se og høre deltagerne for dig som for eksempel:

”Hvis du savner at kramme én, du elsker, så kram et træ, mens du tænker på vedkommende.” Peter Mygind.

”Man føler sig først rigtig voksen, den dag man gør noget, man ved, ens forældre ikke er enige i.” Tommy Ahlers.

”Rigtige mænd går ikke til afskedsfest i en børnehave.” Asger Aamund.

”Tilgivelse er den smukkeste ting, vi mennesker kan give hinanden. Og nogle gange kan man godt tilgive, selvom der ikke bliver sagt undskyld.” Helle Thorning-Schmidt.

”Jeg synes, at hvis man er 22 år og ikke er ulykkelig, så skal man ikke have lavet en brystforstørrende operation.” Uffe Buchard.

Som jeg skrev, så er det de mange citater, der hænger fast, når jeg har læst denne bog. Og det er helt i orden, at værdien ligger i det, Mads Steffensen særligt har valgt ud som vise ord fra vise mennesker. Bogen er derfor både hyggelig og varm, og jeg vil anbefale den til alle fans af det herlige radioprogram og podcasten.

Mads Steffensen: ”Ikke et ord om Preben”, Forlaget People’s Press, 160 sider, udkom oktober 2020.

Læs også:
Anders Agger og Mingo: Kærlighed
Alf van der Hagen: Suzanne Brøgger – samtalememoirer
Per Stig Møller og Michael bremerskov Jensen: Samtale fremmer forståelsen

Der er lukket for kommentarer.