// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Elizabeth Gilbert: Spis, bed, elsk
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Erindringer, Roman

Elizabeth Gilbert: Spis, bed, elsk

Skrevet af den 19. november 2020 – 06:38Ingen kommentarer

Da jeg så filmen ‘Spis, bed, elsk’ med dejlige Julia Roberts i hovedrollen for en del år siden, var jeg kæmpe fan. Der skulle derfor ikke meget overtalelse til, da jeg blev tilbudt at læse den i forbindelse med en genudgivelse af bogen. For hvem drømmer ikke om at rejse i en tid, hvor det ikke er muligt? Spis, bed, elsk er i hvert fald noget af det tætteste, du kommer på at rejse uden at forlade dit eget hjem.

Spis, bed, elsk er journalisten Elizabeth Gilberts egen personlige fortælling om, da hun i start 30’erne overrasker sin daværende ægtemand med at smide en bombe i forholdet. Hun ville ikke have hverken børn eller være gift, og udmeldingen ender ud i en meget svær skilsmisse, hvor Elizabeth næsten mister alt økonomisk. Hun møder en ny mand, men han formår heller ikke at fjerne den mangeårige opbyggede uro, hun har i kroppen, og hun får en depression, der kun kan afhjælpes med medicin.

Det bliver den absolutte nedtur for Elizabeth, og hun indser, at hun bliver nødt til at hele sig selv for at komme ud af sin depression. Hun beslutter sig derfor for at opsige sin lejlighed, sit job og rejse et helt år alene. Målet er at afsøge tre aspekter af sin natur i tre forskellige kulturer: Hun vil finde glæde i Italien, hengivenhed i Indien og balance i Indonesien. Det bliver starten på, hvad der skulle ende med at være det mest begivenhedsrige og følelsesmæssigt hårde år i Elizabeths liv, og hun tager os med på hver eneste oplevelse og op- og nedtur på vejen.

Spis, bed, elsk er en helt igennem fantastisk erindringsbog om at turde tro på og gøre noget andet end det, du har sat dig i stilling til. Også selvom det indebærer at miste alt i troen på, at det er det, der skal til, før alt bliver godt igen. Mens jeg læste, var jeg lige der ved Elizabeths side. Jeg var i Italien for at lære italiensk, jeg mediterede i Indien, jeg var på Bali hos en lille gammel medicinmand kaldet Ketut, og jeg var der, da kærligheden igen viste sig for Elizabeth. Så savner du en bog, der formår at få alle sanser frem, at få dig til at dufte og smage maden, mærke solens stråler varme din krop og ikke mindst drømme en masse, så må du endelig læse denne bog.

Elizabeth Gilbert: Spis, bed, elsk, Gads Forlag, oversat af Ellen Mygind Kristensen, oktober 2020

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.