// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Alastair Chisholm og David Roberts: Hug og Nas – En historie om hulemænd
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Børnebog

Alastair Chisholm og David Roberts: Hug og Nas – En historie om hulemænd

Skrevet af den 11. september 2020 – 05:56Ingen kommentarer

Hug og Nas er en vældig morsom og underholdende børnebog om at eje ting, om overforbrug og om at ville være den rigeste, der ejer mest.

Hug og Nas er hulemænd, men Nas’ hule er større end Hugs. Derfor bygger Hug et hus. Men så bygger Nas et slot. Snart kæmper de om at eje flest TING – biler og fly, radioer og rumraketter, tv-apparater og telefoner – i store bunker! Men hvad sker der, da bunkerne begynder at vakle?

Bogen er rigt illustreret med morsomme skøre tegninger. I takt med at de hver især skraber flere og flere ting til sig, bliver bunken (bjerget!) større og større. Det er så skørt og det gakker derudaf i fuld galop. Læseren forstår, at det må gå galt! Og galt går det. Men intet er så galt, at det ikke er godt for noget. De to hulemænd bliver klogere og ender med at dele det lidt, der er tilbage.

Ifølge forlaget er bogen til børn fra 4 år og op. Jeg har testlæst bogen med min søn på 11 år og han fandt den “herresjov”. Jeg forestiller mig, at det er en af sjældne udgivelser, der taler til en meget bred aldersgruppe. Jeg fandt den også ret underholdende!

Alastair Chisholm og David Roberts, Hug og Nas – En historie om hulemænd, Gads Børnebøger, August 2020, 40 sider, Illustreret, Oversat fra engelsk af Trine Bech.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.