// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Simon Kernick: Dø alene
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Krimi

Simon Kernick: Dø alene

Skrevet af den 6. november 2020 – 06:31Ingen kommentarer

Den tidligere kriminalassistent Ray Mason er i overordentlig store problemer. Han afventer at komme for retten for mordet på to personer. Hvad han ikke ved, er, at nogen har andre planer med ham – planer, der med stor sandsynlighed vil koste ham livet.

I sin jagt på Gravpladsmorderne fandt Ray Mason ud af, at Alastair Sheridan og hans ven Cem Kalaman var bagmændene bag de mange mord på unge kvinder. Han kan dog ikke bevise det, og resten af landet ser Sheridan som en karismatisk politisk leder. Derfor står han nu til at blive Storbritanniens næste premierminister, hvilket piner Ray Mason. Det er dog svært at gøre meget ved det fra fængselscellen.

Han bliver imidlertid befriet under en fangetransport på vej til et andet fængsel, og hans befrier giver ham en ny chance – en chance for at få et nyt liv med en ny identitet. Til gengæld skal han blot udføre en enkel opgave, som måske ikke er helt så enkel alligevel. Hvis han fejler, vil det betyde døden for ham. Han har ikke noget reelt valg, og opgaven kan samtidig give ham chancen for at få ram på Sheridan en gang for alle.

Ray er efter befrielsen jaget vildt, men hans tidligere kæreste Tina Boyd står klar til at hjælpe, da hun også har et regnskab at gøre op med Sheridan. Der er dog magtfulde folk, der trækker i usynlige tråde, som vikler Ray og Tina ind i et større og større spind, som de har mindre og mindre chance for at slippe levende ud af. Heldigvis har de selv et par esser i ærmet og får samtidig hjælp fra en helt uventet kant. Det er bare ikke sikkert, at det er nok til at undslippe Sheridans hævn.

Kender du den slags mareridt, hvor man bliver jagtet hele natten? Det var cirka samme følelse, jeg havde i kroppen, mens jeg læste Dø alene. Tempoet er højt, og der er ingen pauser til at trække vejret. Dette er på ingen måder en hyggekrimi, så hvis du har brug for action til at live den mørke efterårsaften op, så er den et perfekt valg. Den kan godt læses som en selvstændig krimi, men du vil få mere ud af den, hvis du har læst de to foregående bøger i serien, Gravpladsen og Den hængte mand.

Simon Kernick, Dø alene, Forlaget Jentas, 316 sider, oversat af Per Vadman, september 2020

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.