// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Marianne Verge: Månen flytter med
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Børnebog

Marianne Verge: Månen flytter med

Skrevet af den 7. september 2020 – 05:25Ingen kommentarer

Pigen Mona er flyttet med sin far på landet. Mor er ikke med. Mor er begravet på en kirkegård i København. I den by hvor Mona og hendes far også plejede at bo. Og hvor Monas gode ven Danny stadig bor.

Efterårsferien er netop slut og det er nu planen, at Mona skal starte på den nye skole. Men om natten har hun haft en drøm, der om morgenen giver hende en fornemmelse af at have glemt noget i byen. I stedet for at tage i skole, tager hun toget tilbage til København.

Månen flytter med er en vældig stemningsfuld børnebog. Teksten og illustrationerne spiller så fint sammen. Der er en let tone gennem bogen, selvom det er alvorlige emner, der nænsomt skildres.

Månen flytter med en af fin bog om tab, om savn og om at falde til. Og måske er det også en bog om at den nye verden og den gamle verden godt kan forenes.

Læs et udsnit af bogen på forlagets hjemmeside. Målgruppen er selvlæsende børn fra ca. 8 år. Kan også sagtens bruges som højtlæsning.

I samme serie findes bogen Mona Morgenglad, som omhandler Monas liv inden hun flyttede ud i Lillebakkehuset, men stadig boede på Vesterbro med sin far. I Mona Morgenglad funderer Mona over, om man bør fjerne døde menneskers navne på skiltet ved lejligheden og om døde mennesker mon får breve.

Marianne Verge, Månen flytter med, Gyldendal, September, 88 sider, Illustreret af Els Cools

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.