// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Line Jensen: Tove – en lille digter
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Børnebog

Line Jensen: Tove – en lille digter

Skrevet af den 8. november 2020 – 06:00Ingen kommentarer

Litteratur til børn, der fortæller om virkelige mennesker – virkeligt seje mennesker – er jeg svært begejstret for. Når det samtidig formidles af en af de mest uhøjtidelige og skønneste illustratorer, Line Jensen, er oplevelsen i top. “Tove – en lille digter” fortæller om Tove Ditlevsens liv og gør snakke med børn om selvværd, følelser osv. naturlige. Det kan vi simpelthen ikke få for meget af.

Alle børn, og deres forældre, bør læse denne bog for at forstå en af Danmarks mest fantastiske forfatteres virke og i særdeleshed kvinden bag. At der laves en bog i børnehøjde om Tove Ditlevsen, så børn kan lære, at hun også “bare” var et barn engang, er meget værdifuldt og giver masser af plads til at drømme. Derudover skaber bogen her også en grobund for, at børn, når de bliver ældre, kan tage hul på Tove Ditlevsens værker.

Teksterne i bogen er fåmælte og bliver skarpe af tegningerne. Vi lærer Tove at kende og får bidder af hendes værker serveret på fineste vis i illustrationerne. Og det læsende barn forstår. Forstår, at her er en kvinde, der blev flasket op med ikke at have for høje tanker om sig selv. Faktisk helst ingen tanker overhovedet. Alligevel blev hun til noget, og det er jo skønt at kunne sige, at du ikke skal lytte alt for meget til, hvad andre siger. De kunne jo tage fejl.

Læseren hos os er min 8-årige datter, og hun passer fint ind i bogens målgruppe. Hun kunne sagtens relatere til historien om Tove Ditlevsens opvækst, og hun på trods deraf opnåede en masse. Derudover forstår en 8-årig også, at der er sket megen udvikling igennem årene, og at det er ret heldigt, at man i dagens Danmark ikke behøver at blive sendt ud af huset til en fremmed familie som 14-årig for at tjene penge.

Tidligere anmeldt er Line Jensens skønne bog “Det store regnestykke”, som du kan læse om her: Line Jensen: Det store regnestykke.

Lignende børnebøger kan du finde i Forlaget Alberts serie “Små mennesker, store drømme”, som vi har anmeldt her: Små mennesker, store drømme: David Bowie, Rosa Parks, Stephen Hawking og her: Maria Isabel Sanchez Vegara: Anne Frank.

Line Jensen, “Tove – en lille digter”, Forlaget Grønningen1. Udgivet oktober 2020.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.