// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Line Jensen: Det store regnestykke
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Tegneserie

Line Jensen: Det store regnestykke

Skrevet af den 23. juni 2019 – 07:09Ingen kommentarer

Med 19,5 tusind følgere på Instagram må man kunne en ting eller to. Jep, så mange følgere har Line Jensen (f.1976), grafisk designer, illustrator og forfatter, gift med musiker og mor til 3 piger. Line tegner hver dag på Instagram om hverdag, moderskab, kunst og karriere. Om det uperfekte liv. Hun bruger sig selv. Det er modigt. Det er godt! Og det er befriende genkendeligt.

Hun debuterede i 2017 med den tegnede bog Hver dag starter det forfra for hvilken hun vandt en Pingpris for Årets Debut. For nylig udkom så hendes anden bog Det store regnestykke. Bogen er en samling af tegninger, du måske allerede har set på Instagram. Men ved at samle tegningerne i bogform, fremstår de som en hel fortælling. Det virker faktisk.

Det første læseren støder på er et dobbeltsidet foto af et køkken. Nogle vil betegne det de ser for rod eller måske endda kaos. Andre kan se deres eget liv og køkken i fotoet. Rod er nemlig også liv. Liv nu og her.

Jeg smilede mig gennem bogen. Og klukkede. Og fik tårer i øjnene over de tegninger, der stramt og enkelt handler om døden. Bogen byder på lidt af det hele. Helt ligesom livet gør. Stemningerne, scenerne fra hverdagslivet og tegningerne går gang på gang op i en højere enhed og er ofte virkelig spot on på mange andre familiers liv.

Hvem kender ikke situationen fra sengekanten, hvor barnet med en blanding af træthed og glæde i øjnene siger “Den var god og nu skal læse en bog mere, ikke?” og du selv med endnu mere træthed i hjernen tænker (måske kommer du endda til at sige det højt) “jamen lille skat, du kan jo nok forstå, at jeg skal ud og rydde op og rydde ud af bordet, så jeg kan vaske op, så jeg kan lægge vasketøj sammen så jeg kan hænge vasketøj op, så jeg kan komme i seng, så kan jeg komme op….ik`?”.

Og hvem har ikke bare en enkelt lille bitte gang drømt om en barselsorlov…uden en baby. Bare sådan en lille kort orlov, hvor den eneste der skal plejes og have omsorg og SØVN er en selv? Jeg tror de fleste drømmer om det i glimt i hverdagens ræs. Jeg kan sagtens genkende mig selv i bogen, og jeg har ikke engang helt små børn længere.

Og det er styrken ved bogen, at så mange af os nemt kan spejle os i scenerne fra bogen. At vi føler os set eller genkendt, også i de scener, der er præget af de emner, vi måske ikke så gerne deler med andre: hjemmets fighten om hvem der laver mest eller manglen på sex fordi vi er for udmattede, når alle børn omsider sover.

Line Jensen, Det store regnestykke, Forlaget Lesen, Maj 2019, 188 sider.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.