// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Maria Isabel Sanchez Vegara: Anne Frank
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Børnebog

Maria Isabel Sanchez Vegara: Anne Frank

Skrevet af den 8. december 2019 – 06:53Én kommentar

“Det er en god bog, fordi historien var ægte. Jeg vil rigtig gerne læse hendes dagbog.” Ordene kommer fra min syvårige datter, da vi havde læst denne bog om Anne Frank i serien “Små mennesker, store drømme”. En meget fotobåret bog fortæller kort historien om Anne Frank i børnehøjde, og min datter var solgt. Illustrationerne er sort/hvide. Kun omslag og den berømte dagbog er farvelagt, og på den måde står fortællingen stærkt – det var en grum virkelighed at vokse op i, men i dagbogen fik Anne Frank farverne frem med fortællinger om sin hverdag med gode stunder og et håb om, at verden skulle blive et bedre sted.

Bogserien “Små mennesker, store drømme” handler om kendte mennesker, som gennem tiden har drømt stort som barn og som voksen formået at gøre drømmen til virkelighed. Anne Frank drømte om at blive forfatter, men hun nåede jo ikke at blive så gammel, og det gør stort indtryk på børn, tror jeg. Som der står nederst på den sidste side, der indeholder fakta om Anne Franks korte liv: “En historie, der har givet stemme til de 1,5 millioner børn, som døde under holocaust”. Denne bog er en fin måde at introducere verdenshistorie til børn, så de ikke først skal lære om det i historietimerne i skolen.

Bogen er ikke særligt tyk, men der er nok indhold i tekst og billeder til at sætte en snak i gang. Vi anbefaler den til alle børn, der er store i børnehaven eller nystartede i skolen. Selvom Anne Franks liv havde en tragisk slutning, og hendes historie vidner om en af de værste perioder i verdenshistorien, er det ikke farligt at tale med børn om. De fortjener at lære om det, så de heller aldrig glemmer.

Anne Frank – Små mennesker, store drømme, Maria Isabel Sanchez Vegara og Sveta Dorosheva, Forlaget Albert, 32 sider. Oversat af Luna Svane Rodríguez. Udgivet oktober 2019

Én kommentar »

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.