// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Iben Albinus: Da sex and the city ændrede verden
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Chick lit

Iben Albinus: Da sex and the city ændrede verden

Skrevet af den 19. august 2010 – 15:05Ingen kommentarer

Inden længe kan du se eller gense Sex and the city 2, når den kommer på dvd og invitere tøserne over til en filmaften med stiletter og champagne.

Sex and the city (SATC) har været med til at ændre tilværelsen for mange kvinder og det skriver Iben Albinus om i bogen ” Da sex and the city ændrede verden”.

Bogen rammer fint ind den tendens der ses blandt kvindelige forfattere og journalister – at man som kvinde skal stå ved sig selv og passe på sig selv. Og at man godt må fortælle om de ting der er svære eller der gør ondt – så vi ikke lever i en glansbillede-verden.

”Det mest betydningsfulde forhold du har, er det forhold du har til dig selv” siger Carrie på et tidspunkt i serien og det er rammende – på både godt og ondt. For mange moderne kvinder er det en kamp, at leve op til de forventninger vi har til os selv. Vi vil det perfekte liv, vi vil være stjerner i vores eget liv. Akkurat ligesom som Carrie og veninderne.

Da SATC kom frem var det et helt nyt univers – det var veninder i tykt og tyndt, det var stiletter til 3000 kr, det var brunch og orgasmer og lækre mænd – men veninderne frem for alt.

Iben Albinus sætter fokus på det at være single og hvordan SATC gjorde det til et hot begreb i stedet for at være en stakkels enlig. Hun ser på SATC-veninderne som rollemodeller og forbilleder og stiller spørgsmålet om botox er bedre end bryllupper?

Sex and the city både elskes og hades og kvinderne i serien er nogle af tidens tydelige rollemodeller. I bogen indgår også interviews med forskellige kvinder, som hver giver deres bud på, hvordan SATC har ændret noget i deres verden og selvforståelse.

En hyldest til fænomenet Sex and the city og en opfordring til at glemme alt om de 10 bud og i stedet bare koncentrere sig om ét : Be fabulous!

Iben Albinus, Da sex and the city ændrede verden, Sabroe&Sabroe, 2010, 207 sider