// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Zakiya Ajmi: Vulkan
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Børnebog

Zakiya Ajmi: Vulkan

Skrevet af den 17. marts 2020 – 07:14Ingen kommentarer

“Det er svært at tage hul på kapitel to, når kapitel et på en måde aldrig slutter.”

Anna og hendes mor har boet på krisecenter i en periode. Nu er de flyttet til en ny by og skal begge starte på en frisk. Anna starter på en ny skole i 7. klasse og skal der finde sig til rette. På den nye skole møder hun drengen Idris, som er vildt sej til parkour og pigen Chili, der er spændende og pænt fremme i skoen.

Af og til besøger Anna sin far i weekenderne. Han kalder hende konstant for sin søde prinsesse, selvom han burde kunne mærke, at hun synes, at det er alt for meget. Men han kan ikke mærke andres grænser eller også er han ligeglad med dem. Der var jo også en grund til, at Anna måtte flygte med sin mor på krisecenter. Annas far er nemlig voldelig.

Udover voldsproblematikken hører vi om Annas genbrugsrygsæk (alt Anna ejer er brugt, man har intet, når man flygter fra volden og skal starte forfra), vi hører om hendes spirende forelskelse i Idris, om det komplicerede venskab med Chili, om muligheden for at have fået en kønssygdom og en række andre ungdomsudfordringer.

Bogen Vulkan er simpelthen så fin! Den behandler nogle ret så alvorlige emner i et ungt og helt nede på jorden sprog. Og så er den gennemsyret af humor, så de tunge emner ikke bliver for tunge at læse om. Bogen er troværdig og velskrevet og får mine varmeste anbefalinger. Oplagt læsning til de helt unge (12 +) og deres forældre.

Der ligger en læseprøve af Vulkan på forlagets hjemmeside.

Zakiya Ajmi (f.1992) har lavet børneradio på DR’s Talenthold og teater på Grow – Teater Grobs uddannelsesforløb for unge dramatikertalenter. Hun går for tiden på Forfatterskolen For Børnelitteratur.

Zakiya Ajmi, Vulkan, Gads forlag, 2020, 175 sider, 12 år +

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.