// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Thomas Cilius: Bobler
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Mad og drikke

Thomas Cilius: Bobler

Skrevet af den 27. december 2019 – 07:45Ingen kommentarer

Engang var champagne noget de rige drak ved særlige lejligheder, mens resten af befolkningen nytårsaften måske kunne svinge sig op til en billig flaske asti. Sådan er det bestemt ikke længere. Alene fra 2006 til 2015 – hen over finanskrisen! – steg salget af mousserende vine i Danmark med 57 % og champagneforbruget endda med hele 77%. Danskerne har fået smag for bobler!

Ligesom med mange andre typer af alkohol – øl, vin, gin og meget mere – er det også blevet moderne at vide noget om de mousserende vine. Det er ikke længere nok bare at vise etiketten frem, skal man begå sig i selskabslivet skal man kunne kende forskel på en cava og en crement, og helst også have en holdning til, hvor brut man foretrækker sin champagne.

Her kan man hente hjælp hos Cilius lille overskuelige og nyttige bog Bobler.

Kort og pædagogisk bliver de mousserende vines historie og produktionsform gennemgået. De mest almindelige typer bliver gennemgået, ligesom forskellene i kvalitetskrav og produktion bliver forklaret. Det er ikke en endeløs namedropping af kendte champagnehuse, men derimod en fin lille introduktion til de boblende vine, som måske kan give nogen lyst til at prøve sig frem eller måske ligefrem prøve noget nyt. Sværere behøver det faktisk ikke at være.

Hvis man er sommelier, allerede har en favoritdrue eller har brugt lang tid på at nørde sig ned i yndlingsmarker i champagnedistriktet skal man gå et andet sted hen, for Bobler er en befriende usnobbet begynderbog for nye bobledrikkere. Til gengæld koster den kun 70 kr. og er derfor utrolig velegnet som værtindegave til nytårsfesten.

Thomas Cilius: Bobler. 128 sider, Rosinante. 2019

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.