// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Svend Brinkmann: Om nej
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Samtalebog

Svend Brinkmann: Om nej

Skrevet af den 26. december 2019 – 05:43Ingen kommentarer

Professor i almenpsykologi og kvalitative metoder Svend Brinkmann er en mand, hvis synspunkter de fleste enten elsker eller hader. Han har udgivet en række fagbøger og de populære bøger Stå fast, Ståsteder og Gå glip. I denne nye Kolibri-bog får vi en smagsprøve på netop det, han vægter højest –evnen til at sige ’nej’.

For en ny Svend Brinkmann-læser er det interessant at læse disse små udklip fra Gå glip og Stå fast, som er udvalgt til denne Kolibri-bog. Noget af det tiltalte mig meget, og noget af det virkede lidt for langhåret for min smag. Når det er sagt, har Brinkmann efter min mening ret i mange af de ting, han skriver, og derfor sætter hans bøger også en masse tanker i gang.

Det med ikke altid at følge trenden, ikke gøre ting bare fordi det er det man burde gøre og ikke sige ja til alt. Slap af, træk vejret og lyt til dig selv. Sig nej til at mødes med mennesker, du ikke har lyst til at ses med, og gør ikke ting af pligt. Den er jeg med på, og her synes jeg, at Svend Brinkmann på sin helt egen måde er en nødvendig alternativ stemme i dagens Danmark.

Gyldendals miniserie Kolibri er den perfekte gave i alle henseender. For selvom bøgerne i serien er mindre end de fleste bøger, er de skrevet af forfattere med noget på hjerte. Har du aldrig før læst Svend Brinkmann, er dette en god lille smagsprøve.

Svend Brinkmann: Om nej, Gyldendal, 64 sider, november 2019

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.