// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Halfdan Rasmussen: Om natten
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Digte

Halfdan Rasmussen: Om natten

Skrevet af den 3. december 2019 – 06:00Ingen kommentarer

Jeg må indrømme, at Halfdan Rasmussen for mig var lig med sjove, tossede børnerim, Rapanden Rasmus, Lange Peter Madsen og Halfdans ABC. I denne lille Gyldendal Kolibri-bog med Halfdans digte om natten åbnes der op for et digterskab, jeg ikke havde stiftet bekendtskab med. Halfdan udgav fra sin debut i 1941 og frem til sin død i 2002 mere end 40 værker.

Om natten består af et udvalg af digte, der alle handler om natten; børnenatten og forældrenatten. Om nattens mysterier og magi. Mareridt og søvnløshed. Et rigtigt fint eksempel på hans evne som digter på et højt niveau, som passer perfekt i reolen sammen med alle de andre store danske digtere.

Halfdan Rasmussen er ikke en forfatter, jeg på nogen måde har dyrket, og jeg måtte da også læse samlingen et par gange, da den ikke talte til mig på samme måde, som hans børnerim gør. Når det er sagt, er dette en fin lille smagsprøve på Halfdan Rasmussens digte. Jeg har i hvert fald lyst til at dykke lidt længere ned i hans forfatterskab til de mere pessimistiske digte, han skrev, før han overgik til sine muntre børnerim med ordspil og overraskelser.

Gyldendals miniserie Kolibri er den perfekte gave i alle henseender. For selvom bøgerne i serien er mindre end de fleste bøger, er de skrevet af store forfattere med noget på hjerte. Hver bog i Kolibri-serie er en lille, komplet læseoplevelse med udvalgte fortællinger, uddrag og essays eller digte.

Halfdan Rasmussen: Om natten, Gyldendal, 64 sider, november 2019

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.